Protest opozicije ispred RTS: Hoćemo javni, a ne partijski servis!

Protest opozicije ispred RTS: Hoćemo javni, a ne partijski servis!

Zajedničko saopštenje opozicionih organizacija nakon sastanka sa predstavnicima UO RTS-a

 

Predstavnici opozicije danas su od predstavnika Upravnog odbora Radio televizije Srbije zahtevali momentalne ostavke, odnosno smene predsednika Upravnog odbora, generalnog direktora i urednika informativnog programa te kuće. Ostavke su zahtevane zbog nepoštenog, neprofesionalnog i nezakonitog izveštavanja RTS-a u dužem vremenskom periodu, što je utvrđeno izveštajima nezavisnih organizacija, koji su prezentovani na sastanku.

Zahtev za momentalnim ostavkama, odnosno smenama predstavnici Upravnog odbora nisu prihvatili.

Pošto su iscrpljena sva druga sredstva, opozicione organizacije pozivaju sve građane i građanke da u nedelju u 19 časova dođu u Takovsku ulicu ispred zgrade Radio televizije Srbije i zahtevaju ono što je njihovo – javni, a ne stranački servis i pravo na objektivno informisanje, a ne propagandu jedne stranke. Razbićemo medijski mrak!

Na sastanku u RTS-u su učestvovale i protest organizuju, azbučnim redom: Demokratska stranka, Levica Srbije, Narodna stranka, pokret Ne davimo Beograd, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret Protiv diktature, Socijaldemokratska stranka,  udruženje „Šta radite bre“ i stranka Zajedno za Srbiju.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close