Radovanović manirom partijskog poslušnika pokušava da zamaskira propast zdravstva u Srbiji

Radovanović manirom partijskog poslušnika pokušava da zamaskira propast zdravstva u Srbiji

Nakon što je lekar niškog Kliničkog centra i član Gradskog odbora Nove stranke Niš Saša Živić u svojoj nedavnoj kolumni za dnevni list Danas upozorio na alarmantno stanje u srpskom zdravstvu, prozvanim se našao direktor pomenute ustanove Zoran Radovanović.

U stilu pravog partijskog poslušnika, Radovanović je, manirom svih predstavnika aktuelnog režima, nastavio crno da predstavlja belim, ignorišući činjenice i realnost i vređajući inteligenciju ne samo Nišlija, već i svih građana Srbije. Podsećamo ga da tvrdnje doktora Živića da će Dečija klinika na kojoj radi uskoro ostati bez specijalista, te da je od deset dečijih neurologa ostao samo jedan, a i on se ozbiljno razboleo zbog ekstremnih napora, nisu "političko razračunavanje" ni "tendenciozno politikanstvo", kako je opisao Živićevu kolumnu, već situacija u srpskom zdravstvu koje se nalazi na ivici gušenja. Da ne govorimo o nabacanim pukim brojkama o povećanju broja zaposlenih kojima je Radovanović rešio da uzvrati, ne možemo a da ga ne podsetimo da su ti podaci posledica nekadašnjeg priključivanja novih odeljenja Klinici (npr. neurologije) a ne prijema novih lekara, kao i da je u međuvremenu nebrojeno mladih lekara i medicinskog osoblja zauvek napustilo Srbiju.
 
Talenti "koji će se primiti sutra", o kojima pomenuti govori, ne rešavaju problem, ni po broju ni po stručnosti. Klinici su potrebni specijalisti, a ne dva početnika. Zanimljivo je ujedno i da jedan direktor iz stranke budućnosti medicinu smatra prošlošću - svake godine definišu se nove grane pedijatrijske medicine koja svuda u svetu postaje veća i veća...
 
U potrazi za boljim životom i spasom od naprednog urušavanja države koje traje skoro 8 godina, mnogi su odustali od "borbe sa vetrenjačama", ali i što je još poraznije - izgubili veru da će se u Srbiji ikada nešto promeniti nabolje. Desetine hiljada mladih poput njih i ovog trenutka je na putu ka drugoj strani granica Srbije. 
 
Upozoravamo takođe Radovanovića i, iznad svega, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, u čije ime je i tako svesrdno branio neodbranjivo, da Klinički centar u Nišu ne kuburi samo sa manjkom osoblja, već i medicinskog materijala, zbog čega su pacijenti osuđeni na čekanje i lečenje SMS porukama. Njih su brojni Radovanovići širom Srbije osudili na zdravstvo po principu "Vreme leči sve". Pa ko preživi...
 
Zbog svega navedenog, o čemu su posvedočili i uznemireni roditelji iz Niša, zabrinuti za uslove u kojima se leče njihova deca, pozivamo građane Srbije da dignu glas i pridruže nam se u borbi. Borbi za okončanje režima koje je sravnilo sa zemljom i zdravstvo i sve druge aspekte prosperiteta jedne zemlje, za povratak Srbije na put kojim je krenula posle 5. oktobra 2000. godine, put modernih, evropskih zemalja 21. veka, u kojem lečenje neće biti luksuz, već elementarno ljudsko pravo koje pripada svima. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close