Rakić-Vodinelić: Loš rezultat u Beogradu, sledi preispitivanje

Rakić-Vodinelić: Loš rezultat u Beogradu, sledi preispitivanje

Prva na listi koalicije "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni" Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da je ta lista na izborima u glavnom gradu doživela ozbiljan poraz.

Ona je takođe čestitala opozicionim stankama koje su prešle cenzus, ocenivši da liderima koalicije “Da oslobodimo Beograd” preostaje da podnosu političku odgovornost koja je nastala za tu koaliciju nakon današnjih izbora.

“Ja sam članica Nove stranke, i tu odgovornost ću morati da izložim ispitivanju u okviru moje stranke. Mi smo ozbiljni ljudi i znamo šta ovo znači. Sledi ozbiljno preispitiivanje, na koji način da se bolje vidimo, čujemo”, poručila je Vesna Rakić Vodinelić.

Šutanovac: Loš rezultat, ne bežim od odgovornosti

Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da je koalicija “Da oslobodimo Beograd” ostvarila veoma loš rezultat na izborima i da će se narednih dana na stranačkim organima razgovarati i o ličnoj, i o zajedničkoj odgovornosti.

Šutanovac se zahvalio svima koji su glasali za koaliciju “Da oslobodimo Beograd”, ali i svima koji su glasali za opozicione stranke na izborima u Beogradu, jer je za to, kako kaže, trebalo hrabrosti.

Koalicija oko DS-a je, kako kaže, ostvarila loš rezultat. “Ali ono što je važnije je činjenica da nažalost nismo uspeli da smenimo vlast”, poručio je on.

Šutanovac je rekao da ne beži od svoje odgovornosti, i da će se narednih dana na organima stranke razgovarati i o pojedinačnoj, i o zajedničkoj odgovornosti.

“DS postoji 28 godina, danas je posrnula. Demokratija ne može da se zamisli bez DS-a, tako je bilo u prošlosti, tako će biti u budućnosti”, poručio je Šutanovac.

Predsednik DS čestitao je opozicionim strankama koje su prešle cenzus, izrazivši želju da će one zastupati interese svih građana koji nisu zadovoljni aktuelnom vlašću.

Na pitanje novinarke N1 da li će čestitati i pobedniku izbora, Šutanovac je rekao da ne može da čestita jer u reči “čestitati” postoji nešto čestito, a današnja pobeda SNS-a je, kako je ocenio, sve samo ne čestita.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close