Rakić-Vodinelić: SNS preletačka stranka

Rakić-Vodinelić: SNS preletačka stranka

Preletanje u suprotni politički tabor predstavlja izvitoperavanje izborne volje građana, ocenila je profesorka prava i predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić na panel diskusiji "Ko je jači - birači ili preletači?" u organizaciji Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost Istinomer.

Rakić Vodinelić je na debati u Beogradu ukazala da je preletanje u druge stranke nakon izbora "masovna pojava" na lokalu i da podaci Istinomera pokazuju da je najmanje 125 odbornika u skupštinama opština po Srbiji promenilo stranku.

Ona je napomenula da se mora računati i sa tim da je jedan broj odbornika formalno ostao u strankama na čijoj je listi izabran, ali da u svojoj skupštini opštine glasa za vlast.

Rakić Vodinelić je ocenila da je većina preletača otišla u Srpsku naprednu stranku za koju je ocenila da je i nastala "kao preletačka stranka".

Nema mnogo mehanizama za pravno sankcionisanje preletača, ukazala je Rakić Vodinelić i ocenila da Zakon o izboru narodnih poslanika sadrži potencijalno koruptivne odredbe.

Izvor: Fonet

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori