Rakić – Vodinelić: Stranački interes Vesićeve tužbe

Rakić – Vodinelić: Stranački interes Vesićeve tužbe

Tužba Gorana Vesića za naknadu štete zbog povređene časti, kao i ugleda protiv Balše Božovića, podnesena je  samo nekoliko dana nakon Božovićeve najave da je koalicija oko Demokratske stranke formirala antikorupcijski tim, sa zadatkom da radi na istraživanju kriminala i korupcije režima SNS-a u Beogradu. 

Goran Vesić  ne sme zaboraviti da je funkcioner i da je dužan  da trpi iznošenje kritičkih mišljenja, koja se odnose na rezultate njegovog rada, odnosno politiku koju sprovodi, a u vezi je sa obavljanjem njegove funkcije bez obzira na to da li se oseća lično povređenim iznošenjem tih mišljenja – kako je to lepo i jasno formulisao Zakon o medijima. Ako je zaboravio, treba da se podseti ishoda slične parnice koji je vodio dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova protiv NIN-a, tim pre što je Vesić tužbu potpisao kao „gradski menadžer grada Beograda i ugledni pravnik i stručnjak“

Goran Vesić ne sme zaboraviti sve nezakonitosti vezane za javne nabavke u Beogradu, među kojima tzv. jelka i nije najteži primer. Ne sme zaboraviti urbanistički udar koji je beogradska vlast, uz učešće gradskog menadžera, izvršila na Beograđane i na Beograd, počev od Beograda na vodi do najavljenog preseljenja Glavne železničke stanice, a ne zna se baš kud. Ne sme zaboraviti čemerni svakodnevni život velikog broja građana grada u kome „menadžeriše“ i praktikuje svoj pravnički i ostali stručnjački ugled.

Goran Vesić nije smeo zaboraviti da se tužba  podnosi kad postoji pravni, a ne stranački interes za to i ne sme očekivati da sud sudi mimo zakona, zato što je tužbu podneo baš on.

 

Vesna Rakić - Vodinelić, predsednica Saveta Nove stranke i prva na listi koalicije "Oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni"

mm

Press služba

Leave a Reply

Close