Ramuš Haradinaj - Vučićev kandidat, ratni drug i poslovni partner

Ramuš Haradinaj – Vučićev kandidat, ratni drug i poslovni partner

Nova stranka čestita Aleksandru Vučiću na tome što je njegov kandidat, ratni drug i poslovni partner Ramuš Haradinaj dobio mandat od predsednika Kosova Hašima Tačija za formiranje Vlade Kosova.

Čestitke Vučiću i na izboru Kadrija Veseljija za predsednika kosovskog parlamenta, zajedničkog kandidata takozvane ratne koalicije i Vučićeve lične liste – takozvane Srpske liste.

Vučićevi poslanici u kosovskom parlamentu svojom podrškom "ratnoj koaliciji" dostojno su obavili posao koji im je šef zapovedio. Što i ne čudi, jer su i sami nedavno izjavili – „Mi smo glas i lice Vučića na Kosovu“. Dakle, ne glas i lice Srba na Kosovu, već Vučića. A šta je taj „glas“ govorio pre samo nekoliko meseci o svom danas velikom prijatelju?

„On je činio zločine. On i njegovi ljudi su klali, ubijali, odsecali glave... Nikad ruku neću pružiti zločincima i silovateljima i onima koji misle da će njihovi zločini ostati sakriveni“, govorio je Vučić o Haradinaju.

Šta se to u međuvremenu promenilo pa je Vučićeva Srpska lista, „njegov glas i lice na Kosovu“, dala legitimitet "ubicama, silovateljima i koljačima"? Ništa. Zapravo je dosledno primenjena ista ona matrica koju presvučeni radikali praktikuju još od 90-ih kada su žarili i palili balkanskim ratištem. I ovo je dokaz da je politika Aleksandra Vučića apsolutno oslobođena bilo kakvih principa i brige za širi interes, već je usredsređena isključivo na najsirovije namirivanje interesa koje deli sa svojim partnerima, u ovom slučaju sa Haradinajem.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close