REM postupio po predlogu NOVE – nema više zakupljenih stranačkih termina!

REM postupio po predlogu NOVE – nema više zakupljenih stranačkih termina!

Nova stranka izražava zadovoljstvo zbog toga što je Regulatorno telo za elekronske medije uvažilo predlog narodnih poslanika NOVE. Naime, odlukom REM-a, više neće biti zakupljenih stranačkih termina na televizijama, kako se ne bi protežirale vladajuće stranke sa ogromnim budžetima.

Podsećamo, poslanici NOVE ranije su u Skupštinu uputili Predlog izmena Zakona o finansiranju političkih stranaka i Predlog dopuna zakona o izboru narodnih poslanika. Njima bi se ukinulo komercijalno reklamiranje stranaka tokom i van izborne kampanje i time uštedelo bar 12 miliona evra budžetskog novca. Podsećamo i da je vladajuća većina pre dve nedelje odbila čak i da raspravlja o tome. Time je jasno pokazala da, dok građane primorava na štednju, ne preza da narodne pare bahato rasipa na samohvalospeve kroz obmanljive reklamne spotove.

Pozdravljamo odluku REMA-a, iako je ona samo delimično prihvatanje našeg predloga. Ono što je izostavljeno jeste propisivanje obaveznih TV duela u kojima bi svi učesnici izborne trke mogli međusobno da sučele svoje stavove i argumente. Bez ovoga, ravnopravno učešće svih političkih aktera nije moguće.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close