Režim ostavio Šabac da se sam bori sa pandemijom koronavirusa

Režim ostavio Šabac da se sam bori sa pandemijom koronavirusa

U jeku pandemije koronavirusa u Srbiji, kada su, prema rečima struke, sve snage usmerenu ka pripremi kapaciteta za smeštaj u slučaju naglog rasta obolelih, Šapčani su, sramnom odlukom Ministarstva odbrane, ostavljeni na cedilu.

Kako upozorava Gradski odbor Nove stranke Šabac, nakon dopisa Gradskog štaba za vanredne situacije Generalštabu Vojske Srbije i molbi za pomoć u opremanju objekta koji bi poslužio kao privremena bolnica, odgovor je glasio da vojska "nije u mogućnosti da izađe u susret apelu zbog nedostatka kapaciteta". I dok se u Beogradu, mada kao glavni grad predstavlja najveće žarište zaraze, preko noći postavlja na hiljade kreveta, Šapčani su prepušteni sami sebi, bez ikakve naznake kada bi mogli da računaju na bilo kakvu pomoć države. NOVA Šabac, koja je i deo gradske vlasti, ističe da je isključivo zahvaljujući dobroj organizaciji lokalne uprave, stabilnom gradskom budžetu, kao i, iznad svega, snažnoj volji sugrađana, za kratko vreme nabavljeno i postavljeno čak 120 kreveta u sali Ekonomske škole, ali i obezbeđeno celodnevno grejanje i topla voda.
 
U trenutku kada su građani prinuđeni da se samoorganizuju zarad opšteg dobra, ministar odbrane Aleksandar Vulin, čiju su pomoć očekivali, u vanrednom stanju se pojavljuje samo kada treba da se slika za medije ili iz naših džepova plati ispitivanje sopstvenog rejtinga. Ne želeći ni da pomislimo da je aktuelna vlast spremna da ide toliko daleko, pa da zbog političkih razlika jednom opozicionom gradu uskrati pomoć u ovim teškim vremenima, apelujemo na nadležne da deo resursa i medicinskih sredstava usmere svima kojima je to preko potrebno.
 
Ujedno, Nova stranka Šabac poziva sve sugrađane da se strogo pridržavaju propisanih mera lekara i krajnje odgovorno pristupe borbi sa pandemijom, kako bismo iz nje što pre i sa što manje gubitaka svi izašli kao pobednici, napominjući da će, kada sve ovo bude iza nas, zasigurno doći red i na adekvatnu političku kaznu za sve odgovorne. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close