Režim sa plagiranja diploma prešao na plagiranje naslovnih strana

Režim sa plagiranja diploma prešao na plagiranje naslovnih strana

Nakon sinoćnje sramne akcije pristalica režima u Novom Sadu, gde su izlepljene izmišljene naslovnice nedeljnika NIN uznemirile javnost, još je jednom postalo jasno da su pritisci na slobodu medija u Srbiji sve snažniji i brutalniji.

I dok sa jedne strane predsednik Aleksandar Vučić koristi svaku priliku da se samoproglasi faktorom mira i stabilnosti u regionu, sa druge u prvom redu Narodne skupštine i dalje sedi osuđeni ratni zločinac, od kojeg se i učio politici, dok se za obračun sa slobodnim medijima, koji odbijaju da budu propagandno oruđe u njihovim rukama, sada koriste i fotografije ubica premijera Zorana Đinđića na plakatima i flajerima. Umesto da se nadležno tužilaštvo po hitnom postupku posveti istraživanju afere "Krušik", čovek koji je razotkrio mafijašku spregu sedi u kućnom pritvoru, a režim se razračunava sa novinarima lepljenjem lažnih naslovnih strana po ulicama.
 
Nova stranka stoga ne može a da ne pita da li je ovo tek njihov manir plagiranja na delu, pa su svoju stručnost, osim na diplomama i doktoratima, odlučili da pokažu i na naslovnicama nedeljnika, ili je u pitanju nastavak relativizacije zločina i organizovanog kriminala koji je služio režimu 90-tih godina.
 
Takođe ističemo da ćemo o svemu navedenom izvestiti predstavnike Evropskog Parlamenta na sastanku krajem iduće nedelje, uvek iznova upozoravajući da se sloboda medija, sloboda izražavanja i vladavina prava sve snažnije gaze u našoj državi. Pružamo doslednu podršku kako nedeljniku NIN, tako i retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, poput dnevnog lista Danas, televizije N1 i nekolicine drugih koji se trude ne samo da opstanu na zatrovanom medijskom nebu Srbije, da iznad svega očuvaju čast svoje profesije i nastave da izveštavaju građane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close