Šabac: Neophodan veći politički angažman žena

Šabac: Neophodan veći politički angažman žena

Gradski odbor Šabac održao je sednicu na kojoj je okupio isključivo članice NOVE, kako bi na taj način skrenuo pažnju ženskoj populaciji na nužnost njihovog političkog i društvenog angažmana, kao i mogućnost da takvo svoje delovanje sprovode kroz politiku Nove stranke.

Kako je saopštio Gradski odbor Nove u Šapcu, žene snose veliki, pa i najveći teret svih poremećaja koji već decenijama prate naše društvo. Zato je neophodno aktivno ih uključiti u procese društveno-političkih dešavanja i promeniti onu već ukorenjenu svest o ženama kao mahom učesnicama u privatnoj, a ne javnoj sferi.

Ovu potrebu prepoznale su i članice NOVE u Šapcu, te su inicirale i održale sastanak, prvi u nizu, na kojem su se složile da je potrebno veću pažnju pokloniti društveno-političkoj aktivnosti žena, afirmaciji žena u politici i odlučivanju. Članice NOVE saglasne su da je danas više nego ikada položaj žene u Srbiji sveden na kuvaricu/domaćicu, a neretko i žrtvu, te da je krajnje vreme da žene u Srbiji spoznaju svoju snagu i da se aktivno uključe u politička zbivanja u zemlji. Zaključeno je i da postoji potreba češćeg susretanja radi pojačavanja aktivnosti na rešavanju gorućih problema, na prvom mestu žena.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close