Šabački naprednjaci u panici pred izbore za Majur šire laži o odborniku Nove stranke Jeriniću

Šabački naprednjaci u panici pred izbore za Majur šire laži o odborniku Nove stranke Jeriniću

Pristalice i funkcioneri Spske napredne stranke u Šapcu, izneli su na okupljanju ispred zgrade Gradske uprave grada Šapca u petak, niz neistina, laži i, pre svega, ozbiljnih kleveta na račun predstavnika građanske liste, „Za Majur i narod“ , koja im je „stala na crtu“ na predstojećim izborima za Savet Mesne zajednice Majur.

Tako je Marko Jančić, odbornik šabačkog SNS-a, jedan od „top pet preletača u Srbiji“, u podrugljivom maniru govorio o akciji prikupljanja sredstava za kupovinu aparata za ultrazvuk za ambulantu u Majuru..

“Da li je za šabačke naprednjake predmet ismevanja humanitarni rad, samo zato što to rade oni koji su imali hrabrosti i volje da im „stanu na crtu“ na izborima za Savet MZ Majur?! Podsećam da je Građanska lista „Za Majur i narod“ do sada prikupila 700.000 dinara, i da su predstavnici ove liste pozvali sve ljude dobre volje, koji imaju mogućnosti da se priključe i doniraju sredstva, da im pomognu da skupe još 200.000 dinara koji im nedostaju za kupovinu ultrazvuka. Za ovu akciju, otvoren je poseban, namenski račun, tako da bilo kakve zloupotrebe ne može biti. A to bi čelni ljudi šabačkog SNS-a verovatno znali da su se bilo kada u svom životu bavili humanitarnim radom i pomaganjem, a ne samo ličnim interesima. Krajnje dobronamerno predlažem Marku da se pripremi za temu o kojoj želi da diskutuje, dakle, ultrazvucni aparatat nije sinonim za rendgen, to su potpuno različiti uređaji”, objasnio je Dejan Jerinić, odbornik Skupštine grada Šapca, izabran na listi „Pobeda za Šabac“, na predlog Nove stranke, čiji je i potpredsednik Gradskog odbora.

Drugi govornik na pomenutom okupljanju ispred Gradske uprave, Aleksandar Pajić, jedan od poverenika GO SNS u Šapcu, pred okupljenim građanima izneo je niz laži o Jeriniću. Naime, Pajić je prvo dezinformisao javnost svojom izjavom da je potvrđena lista „Zelenih“, na čijem čelu je dr Dejan Pavlović, kao lista sa kandidatima za Savet MZ Majur, a istina je da takva lista ne postoji. Pavlović i Jerinić pripadaju istoj odborničkoj grupi u Skupštini grada Šapca, a učestvuju i u nizu akcija, mahom humanitarnog karaktera.

Pajić ipak ni tu nije stao, pa je bez pardona i bez ikakvog dokaza optužio odbornika Nove stranke Jerinića, kao nosioca liste, da „planira da kupuje glasove”.

“Ja sam osoba, kao i svi drugi kandidati sa liste „Za Majur i narod“, koja niti ima finansijske mogućnosti da kupuje glasove, niti bi ikada tako nešto i činio, već se časno bavimo profesijama za koje smo se obrazovali, a i politiku shvatamo na sasvim drugaciji način u odnosu na članove SNS-a, kao obavezu služenja narodu. Ucene i malverzacije, laži, klevete su dobro poznat teren šabačkim naprednjacima. Mi svoju vrlo skromnu kampanju finansiramo sopstvenim sredstvima, i ne koristimo državne jasle”, objasnio je on, zaključivši da je jedino objašnjenje da su se šabački naprednjaci veoma uplašili konkurencije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close