Samozvani lekar i epidemiolog Vučić najavljuje građanima Srbije nepostojeću vakcinu

Samozvani lekar i epidemiolog Vučić najavljuje građanima Srbije nepostojeću vakcinu

Nakon što je Aleksandar Vučić, u još jednom napadu histerije i samohvalisanja u programu uživo, na sva zvona najavio kako će "Srbija među prvima dobiti vakcinu protiv koronavirusa", i to ni manje ni više, nego već do kraja godine, postavlja se pitanje na koju godinu je pomenuti mislio. To, nažalost, nije jedino sporno pitanje koje se nameće.

Naime, kako navodi i sama Svetska zdravstvena organizacija, ali i brojni relevantni izvori, vakcinu svet ne može očekivati pre 2021. godine, ali je Srbija pod Vučićevim režimom još jednom dokazala da je prva po svemu, pa ćemo tako i koronu (još jednom) pobediti pre nego iko drugi. Nova stranka upozorava da je nedopustivo da predsednik jedne države krije od njenih građana odakle će navodna vakcina stići, ko ju je proizveo, poslao, pa i ko testirao, ili svi mi treba da budemo zamorčići ludila jednog autokrate? U trenutku kada svakodnevno imamo stotine novozaraženih i desetine umrlih od ove opake zaraze, umesto da sprovodi konkretne mere i bavi se svojim poslom, Vučić lažnim obećanjima dodatno urušava ionako duboko poljuljano poverenje građana u institucije i lekarsku struku.

NOVA takođe zahteva odgovor kojim putem će vakcina stići do Srbije. S obzirom na to da ćemo je dobiti pre nego čitav svet, pretpostavljamo da će je proizvesti fabrika čipova u Pančevu, uvesti Asomacum, a prevesti brza pruga do Budimpešte ili možda beogradski metro, i tako još jednom dokazati da smo "lider u regionu".

Ovo, u najmanju ruku rečeno, opasno ponašanje predsednika Srbije, punih 8 godina vodi zemlju putem propasti, u koju smo već duboko potonuli. Nova stranka apeluje na sve građane da u teškim vremenima pandemije ostanu odgovorni, ne veruju lažnim obećanjima samozvanog lekara i epidemiologa Vučića, da štiteći sebe, zaštite i ljude oko sebe, kako bismo iz ove borbe izašli sa što manje ljudskih žrtava. Tada će se zasigurno još snažnije nastaviti odlučna politička borba, u kojoj je NOVA dosledna od prvog dana svog osnivanja, a kada ćemo zajedničkim snagama istom tom brzom prugom i metroom poslati jednom za svagda aktuelni režim tamo gde mu je i mesto - na smetlište istorije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close