SAOPŠTENJE povodom hapšenja Nemanje Markovića, bivšeg predsednika Kluba FM

SAOPŠTENJE povodom hapšenja Nemanje Markovića, bivšeg predsednika Kluba FM

Povodom hapšenja bivšeg predsednika beogradskog Kluba Foruma mladih Nove stranke - Nemanje Markovića, zbog sumnje da je ucenjivao poznatog fudbalera, Nova stranka izražava osudu i zahteva najstrožiju kaznu, ukoliko se utvrdi da je Marković zaista odgovoran za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Napominjemo da Marković nije funkcioner Nove stranke, kako neki mediji navode. Marković je sa pozicije predsednika beogradskog Kluba Foruma mladih smenjen pre dva meseca, nakon što je Predsedništvo Foruma mladih iniciralo disciplinski postupak protiv njega, a onda ga i jednoglasno razrešilo funkcije.

Disciplinski postupak je iniciran zbog višemesečne Markovićeve neaktivnosti, postupanja koja nisu u skladu sa pravilnicima Foruma mladih, kao i zbog toga što je na izborima za predsednika Republike Srbije 2017. godine javno podržavao kandidata iza kojeg nije stala Nova stranka.

Nova stranka se od osnivanja bespogovorno bori protiv svake vrste kriminala i kriminalaca. Otuda, zahtevamo od policijskih i pravosudnih organa brzu i efikasnu reakciju, kao i najstrožiju kaznu za Nemanju Markovića ukoliko se utvrdi da je odgovoran za krivično delo iznude.  

mm

Press služba

Leave a Reply

Close