Šapčanima će NOVA biti dostojan partner u čuvanju demokratije

Šapčanima će NOVA biti dostojan partner u čuvanju demokratije

- Šapčani su na izborima odbranili demokratiju u svom gradu, a Nova stranka biće im dostojan partner u nastavku borbe za pristojan život – poručio je Zoran Živković na juče održanom sastanku Gradskog odbora NOVE Šabac.

Predsednik NOVE Zoran Živković i potpredsednica Alena Bukilić prisustvovali su jučerašnjem sastanku šabačkog odbora na kojem su analizirani rezultati lokalnih i republičkih izbora i dogovoreno buduće delovanje NOVE u Šapcu. Tim povodom, Živković je ocenio da je ovaj grad jedan od retkih izuzetaka od, generalno gledano, loših izbornih rezultata.

- U odnosu na druge sredine, Šapčani su, sa izlaznošću od preko 60 odsto, pokazali da imaju svest o važnosti izbora i dobrog, promišljenog odabira kome će poveriti svoj glas. Zato je Šabac jedan od retkih gradova koji je odoleo naprednjačkim manipulacijama i zastrašivanjima i, uprkos izbornim krađama kojih je i ovde nesumnjivo bilo, ostao demokratski. Građani su poverenje dali i Novoj stranci, a mi ćemo to poverenje opravdati: beskompromisnim zastupanjem javnog interesa, konstruktivnim predlozima i predanim radom u gradskom parlamentu – rekao je Živković.

On je naveo i da je ceo izborni proces ogolio suštinu četvorogodišne naprednjačke vladavine: laži, krađe, uterivanje straha. Istakao je i da će Vučić nesumnjivo nastaviti sa svojom opsenarskom predstavom u kojoj su glavni rekviziti kameni temeljci i lopate. Zato, naveo je, Nova stranka ne sme da posustane već da zajedno sa građanima utre put njegovom konačnom proterivanju sa političke scene. U tome računa na podršku Šapčana koji su dokazali svoju opredeljenost za demokratske vrednosti, zaključio je.

Podsetimo, Nova stranka je na lokalnim izborima u Šapcu nastupila u koaliciji „Pobeda za Šabac - Nemanja Pajić“ koja je u gradskoj skupštini dobila 11 mandata. Postizbornim udruživanjem sa koalicijom „Nebojša Zelenović - Šabac je naš“, ustanovljena je većina za formiranje izvršne vlasti – demokratske.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close