Saradnja evropskih liberala prioritet: Delegacija NOVE u dvodnevnoj poseti BiH

Saradnja evropskih liberala prioritet: Delegacija NOVE u dvodnevnoj poseti BiH

Delegacija Nove stranke, predvođena predsednikom Saveta Arisom Movsesijanom, boravila je proteklog vikenda u poseti Sarajevu, promovišući saradnju i mir kao osnovni cilj svih zemalja regiona.

Movsesijan, kao i predsednik Foruma mladih NOVE Uroš Eleković i član omladine Marko Živković, prisustvovali su tako Četvrtom kongresu Naše stranke iz BiH, gde je većinskom podrškom članstva za predsednika ponovo izabran dosadašnji lider Predrag Kojović. Ovo je bio samo još jedan u nizu susreta koji krunišu dugogodišnju saradnju naših dveju partija.

Nakon srdačne i nesebične podrške koju je Forum mladih Nove stranke pružao kolegama iz Naše stranke tokom kampanje za prošlogodišnje Opšte izbore u BiH, tročlana delegacija NOVE je i lično čestitala Kojoviću na ostvarenim rezultatima, podvukavši uverenje da njegovi saborci tokom idućih godina zasigurno neće izneveriti poverenje svojih članova, kao ni međudržavnu saradnju koja može biti uzor i mnogim drugim političkim organizacijama u regionu.

Nakon što su, u kraćem ali srdačnom susretu, pažljivo sagledali aktuelnu situaciju u regionu i, uz zajednički zaključak da mir i stabilnost na ovom podneblju moraju biti prioritet, funkcioneri Nove i Naše stranke saglasili su se da će plodonosnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti i ubuduće.

Dvodnevni boravak u BiH naši predstavnici iskoristili su i za susrete sa brojnim funkcionerima i aktivistima liberalnih evropskih partija, poželevši im uspeh na predstojećim izborima za Evropski parlament, ali i predloživši blisku saradnju liberala širom Evrope kao nužan temelj za prosperitet kako ostalih, tako, pre svega, naše zemlje, za koju put evrointegracija nema i ne sme imati alternativu.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close