Saša Janković je kandidat normalne Srbije, a ne opozicije!

Saša Janković je kandidat normalne Srbije, a ne opozicije!

U ime Nove stranke i u svoje lično ime podržao sam kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije. Janković neće biti kandidat opozicije, nego kandidat normalne Srbije, i ja pozivam sve koji se tako osećaju da se pridruže u podršci njegovoj kandidaturi. Pozivam, takođe, kolege iz demokratske proevropske opozicije da se manu više promišljanja i mudrovanja i izjasne se u vezi sa ovom kandidaturom. Ako je Vučić, po njegovim rečima, još pre dve godine znao da će se Janković kandidovati za predsednika države, pa valjda je trebalo da i mi, predsednici opozicionih stranaka, bar pre dva meseca to znamo – rekao je predsednik NOVE Zoran Živković na današnjoj konferenciji za novinare.

Živković je dodao da Srbija zaslužuje predsednika „koji neće deliti odlikovanja kao da mu je to dedovina, koji neće imati bespravne vikendice na desetak mesta u zemlji, čija supruga neće osnivati tajne fondacije za finansiranje ko zna čega, i koji će biti na ponos a ne na bruku građana Srbije“.

Sumirajući rezultate Vlade Srbije na kraju godine, Živković je ocenio da je na delu „rušenje pod fantomkama“, kako doslovce, kao što je bilo u Savamali, tako i metaforički, na svim poljima kojih se dotakne Aleksandar Vučić.

- Najbolji deo ekonomije u Srbiji je prodavanje magle, i to je ono što najbolje radi upravo Vučić. Ima dosta primera... pomenuću Sartid koji je navodno spasen, a nemamo nikakvo obaveštenje šta se tamo dešava, osim facijalnih grčeva na pojavu Vučića i smejanja bez osnova. To isto su radili i 2014. i 2015. godine kada je čudotvorni slovačko-američki menadžment uništio Sartid za još nekoliko stotina hiljada dolara. RTB Bor je najveći dužnik u istoriji Balkana, milijardu i nekoliko stotina je već otpisano, a stižu nove stotine miliona dugova. Zatim, Petrohemija koja je poslednji put sa profitom radila 1985. godine. Sada je opet dato 105 miliona evra za ideju da će Petrohemija najzad da proradi, a to je suma koja je dovoljna da se isplati 350.000 plata ili 450.000 prosečnih penzija – rekao je Živković.

Predsednik NOVE istakao je da vladavina prava u Srbiji danas ne postoji, te da su tužilaštva u hibernaciji, odnosno da deset odsto njih radi kako valja, dok ostali ćute i čekaju nalog iz Nemanjine 11. „Najnovije serije oslobađajućih presuda i prekida istraga, jesu Vučićevi pokloni nekim ljudima, a u milionima evra se meri koliko su oni pomogli njemu, kako kroz izbornu kampanju, tako i kroz rešavanje stambenog pitanja za premijera i ljude bliske njemu“, navodi Živković.

On je ocenio i da je u toku najbrutalnija devastacija parlamentarizma u Srbiji:

- Imamo čak i „vampirske“ sednice... ova poslednja trajala je 24 sata. To je kao neko bdenje, sakupljanje veštica... a razlog je samo jedan: da poslednjeg četvrtka u mesecu, odnosno sutra, Vučić ne mora da dolazi u parlament, da se znoji i trese pred pitanjima poslanika opozicije. Istovremeno, zakoni se usvajaju na zvonce, na dugme... Poslanici vladajuće većine su svedeni na nivo humanoidnih mašina za glasanje koje čekaju impuls sa predsedničkog stola, a tu se opet čeka na impuls iz Nemanjine 11. Predsednica Maja Gojković, koja je imače svetski šampion u menjanju stranaka, postala je i svetski rekorder u kažnjavanju poslanika koji ima šta da kaže. Meni je juče za manje od minut izrekla čak tri opomene i potpuno neosnovano uskratila pravo na repliku!

Živković je naposletku zaključio da je Vlada Srbije „vlada na nervnoj bazi koja odluke donosi iznad kukavičjeg gnezda“:

- Tu su vanredne konferencije za novinare, glumatanje, loše operetske predstave sa lošim kulisama, lošim scenariom, još lošijom muzikom i najgorim glumcima. To je, takođe, najmanja vlada na svetu jer ima samo jednog svemogućeg člana. Svi ostali, koji se nazivaju ministrima, samo su prateći vokali i plesna grupa tom velikom magu srpske politike.

mm

Press služba

2 Comments

 1. ilija
  30.12.2016 at 07:35
  Reply

  gospodine živkoviću za dosta stvari ste u pravu ali vi niste samokritični i to je vaša greška zbog toga ste mnogo izgubili i nemožete biti protivnik vučiću.vi ste rođeni i živite u gradu ali ste sve donacije sela prigrabili za sebe kao i one za vinograd,svima do 10 ha a vama 50ha mada kažu i više plus nepovratni milion i ekstra povoljni kradit itd.ja koi sam rođen na selu i ceo svoj život živim na selu ,imam dva sina i jednu ćerku odbijen sam sam za podsticajna sredstva i ako ispunjavam sve uslove što je potvrdio i vrhovni sud 4 puta ali je upravni sud u novom sadu 5 put poništio sve svoje prethodne odluke odbivši mene bez prava žalbe.tim svoim činom mi je ugrozio porodicu a moje sinove oterao od sopstvene kuće i sa sela.ja se slažem da vučić nije nezamenljiv da ima i boljih ali vi i oni koi žele da ga sruše nisu njemu konkurencija i vi nesvesno ili svesno njemu činite uslugu.interesantno je kakav je mentalni sklop vaš i ljudi vama slični ,znate li vi koliko ste poštenih ljudi,seljaka u ovoj državi vašom pohlepom ugrozili,vidite li koliko je praznih sela,koliko visokoobrazovane deca odlazi iz srbije ,koliko seljaka nisu seljaci jer nemaju ništa i ništa im ne pripada sem rata da ginu,poreza,ida glasaju za one koi ih deru.danas u srbiji je najteže naći seljaka koi nije prevaren,a koi nije prevaren taj je prevario državu i nije seljak.nije mi jasno kako spavate ,išta još hoćete ,gde je kraj vašihželja,vidite li vi ikog sem sebe, mogao bih do sutra da nabrajam ali nemam više snage jer u mom selu koga više nema tri generacije su živele bez struje,puta,vodovoda,sa 9 godina sam sam pešačio 10 km do škole i nazad ceo život živim na selu,celo selo solunski dobrovoljci,njihovi sinovi učesnici drugog sv rata i ja kao treća generacija u ovom zadnjem.danas posle 100 god.srbija nije naša i ništa nam ne pripada sem da glasamo za one koi nam krv piju. svako nosi svoj krst pa i vi vaš.

 2. Nikola
  06.01.2017 at 14:57
  Reply

  Slazem se za Jankovica. Dosta je dobro radio svoj posao. Ali ne trreba u ovome trenutku biti rigidan. Taka je situacija. Opozicija bi trebala imati jednog kandidata ako ne moze onda u drugom krugu svi trebaju podrzati toga kandidata. Treba jednim jakim kandidatom ici protiv opozicije i pseudopozicije olicene u SRS, DSS, Zavetnicima,1389,LDP, LSV….

  Zelim svima koji slave i obelezavaju Sretan Bozic ! Mir Boziji! Hristos se rodi! Da sledece godine slavimo Bozic u boljim okolnostima!

Leave a Reply

Close