Saša Živić: Srbija ima ljutitog vođu koji viče na saradnike

Saša Živić: Srbija ima ljutitog vođu koji viče na saradnike

Saša Živić, niški endokrinolog pedijatar, profesor Medicinskog fakulteta i član Nove stranke, rekao je, gostujući u emisiji „15 minuta“ portala Južne vesti, da Srbija ima autoritarnog vladara koji je prigrabio previše vlasti.

- To je potpuno jasno, već drugi čovek u vladi ne znači ništa. Ja sam juče gledao kako se naš premijer (Aleksandar Vučić prim. aut.) sprda sa Ivicom Dačićem, zamenikom premijera. Pa mu govori kobajagi kao neki šmeker da on ne želi da potpisuje nikakve papire, jer se boji da mu ne podmetne ostavku. Taj način komunikacije između najbližih saradnika, način komunikacije gde se gradonačelniku jednog značajnog grada obraćate više puta sa bre, gde javno vičete na njega... Stalno su ljuti, ja ne razumem zbog čega ovaj narod mora da ima jednog ljutitog vođu – pita Živić.

On dodaje i da ne postoji politika kao i da vlast ne može da postoji ako ne gradi institucije sistema.

- U onom trenutku kada vi preuzmate ingerenciju i policije i sudstva i univerziteta, onda ste vi na vrlo klimavim nogama. I sada je pitanje dokle će ovo da traje – dodaje.

Podsećamo da je Živić prošle godine uživo u televizijskom programu smenjen sa mesta zamenika direktora, nakon što je javno govorio o problemima u zdravstvu. Ipak, kako kaže, to ne zamera još uvek aktuelnom direktoru Zoranu Radovanoviću, a i sam je tada podneo ostavku. 

- On je probao nešto nemoguće, da jednog čoveka koji je potpuno jurodivi, koji ne da svoje mišljenje ni po koju cenu, upregne u nešto što se zove razmišljanje aktuelne politike, ako to uopšte postoji. Ja i dalje smatram da ovo nije politika, zaista, to je moja velika zamerka.

Živić je, inače, bio dugogodišni član i funkcioner Demokratske stranke, koju je, kako kaže, napustio kada je vrh partije kazao da im ne trebaju pametni već ljudi koji trče i lepe plakate. Na predsedničkim izborima 2012. podržao je Tomislava Nikolića kao "manje od 2 zla". Sada je član Nove stranke jer, kako navodi, veruje da je Nova stranka trenutno jedina prava opozicija Vučićevom režimu.

Ceo intervju sa Živićem pogledajte u video materijalu:

Preuzeto sa www.juznevesti.com.

 

 

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Vladimir
    29.10.2016 at 12:19
    Reply

    DJB, Dveri, DS ne smatrate opozicijom?

Leave a Reply

Close