Saslušati Vučića u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića

Saslušati Vučića u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića

Lider NOVE Zoran Živković upitao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li će Vučić biti pozvan na saslušanje ili razgovor u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, jer se po njegovim izjavama u javnosti vidi da on o tome zna mnogo.

"Vučić je 17. marta rekao da će za dve nedelje javnost biti obaveštena o detaljima tog zločina i da će se mnogi iznenaditi činjenicama, iz čega zaključujem da on o tome dosta zna", kazao je Živković.

Živković je inače, ovo pitanje uputio kao reakciju na ministrovu izjavu da policija još uvek nema nikakve informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

 

Zašto su Vučića na letu do i od Kazahstana pratila dva aviona vojnog vazduhoplovstva?

“U ponedeljak je poleteo za Kazahstan, a juče se iz Kazahstana vratio Aleksandar Vučić. Avion kojim je leteo je u odlasku i u povratku na teritoriji Srbije bio praćen sa dva aviona vojnog vazduhoplovstva. Mislim da su MIG-ovi u pitanju. Zato pitam ministra odbrane zašto se to desilo. Da li je Aleksandar Vučić bio ugrožen u tom letu, pa su ta dva aviona imala funkciju da ga obezbede. Da li je to deo neke vežbe ratnog vazduhoplovstva, ili je to neki interni napredni cirkus koji bi trebalo da postane pravilo”, pitao je na početku sednice Skupštine Srbije Zoran Živković, lider Nove stranke.

On je rekao da je odgovor na to pitanje veoma važan, jer su se u avionu nalazili novinari državne agencije Tanjug koji su snimili tu scenu, taj “prateći svadbeni, ne znam kakav zaštitni let, a onda im je naređeno da to obrišu”.

“Jedan portal je i objavio to, pa je u roku od pet minuta morao da skine to sa svoje stranice. Mene interesuje zašto se ton desilo, pre svega, zašto je bilo uopšte pratnje. Interesuje me i zašto je to tajna. Ako je tajna zašto su onda neki mogli da snime i da objave, pa je onda posle toga to skinuto iz etra”, naveo je Živković.

 

Za koga se naručuju italijanski sirevi i bademovo mleko?

Živković je skrenuo pažnju i na to da se prethodnih dana u javnosti prenose vesti da je parlament naručio tone specifičnih artikala i upitao za koje namene se to nabavlja, u kojim količinama i koliki je budžet za to predviđen.

Za koga i za koje namene je parlament naručio tone preskupog sira, bademovog mleka i drugih delikatesa? I zašto italijanski sir? Zar domaći, recimo sjenički ili pirotski, nisu dovoljno dobri, upitao je Živković.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close