Sat na muzeju odbrojio kraj laži ministra Tasovca

Sat na muzeju odbrojio kraj laži ministra Tasovca

Pre nepunih godinu dana, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je pompezno postavio satove na dve za Beograd i Srbiju važne institucije kulture - Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. Tada je najavio da će radovi na Muzeju savremene umetnosti biti završeni na današnji dan, koristeći Dan oslobođenja Beograda i datum kada je osnovan ovaj muzej očigledno isključivo za svoju promociju.

NOVA stranka je tokom proteklih godinu dana više puta upozoravala da su navedene najave zamajavanje građana, te da od poštovanja vremenskih rokova, ali i sopstvene reči, od strane ministra, neće biti ništa. Danas je jasno da Tasovac već prvo od tih obećanja nije ispunio. Naprotiv, za vreme njegovog ministrovanja jedino što se promenilo jeste to da su šund i kič preplavili srpske medije i celokupno društvo. Sa najmanjim budžetom za kulturu u Evropi, vlada Aleksandra Vučića jasno pokazuje kojim pravcem želi da vodi ovo društvo.

Slična sudbina očekuje i Narodni muzej, gde pored menjanja imena i stolarije ministar Tasovac očigledno nema nameru da se pomeri od marketinga kojim samo zavarava javnost. Na taj način, ministarstvo kulture neskriveno pokazuje važnost novine koju želi da uvede u Zakon o kulturi, u kome predlaže da se cirkus uvrsti u kulturnu delatnost.

Podsećamo da politička odgovornost podrazumeva ispunjavanje zadatih rokova, na kojima se bazira promocija i kampanja nekog političara.

Zbog svega navedenog, Savet za kulturu NOVE poziva ministra Tasovca da podnese neopozivu ostavku i da makar tim činom pomogne kulturi Srbije.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close