Sednica o smeni Gašića Vučićeva farsa

Sednica o smeni Gašića Vučićeva farsa

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je današnja sednica parlamenta o smenjivanju ministra odbrane Bratislava Gašića farsa u kojoj premijer Vučić želi da se predstavi kao zaštitnik civilizacijskih vrednosti. Svega ovoga ne bi bilo, naveo je on, da je Gašić smenjen odmah nakon pada helikoptera.


- Naravno da je ovo pokušaj da se od sednice napravi farsa u kojoj će se Vučić predstaviti kao pobornik civilizacijskih vrednosti i zaštitnik žena. Međutim, srpska javnost je odavno upoznata sa njegovim „humanim“ radom, još iz vremena ’90-ih kada je bio Miloševićev ministar informisanja. Siguran sam da se od tada nije mnogo promenio, osim što je možda promenio odelo – rekao je Živković novinarima u skupštinskom holu.

 

On je ocenio da krivica nije Gašićeva, već Vučićeva, jer je za ministra postavio „čoveka od kojeg se moglo očekivati da bude šeretski i vašarski raspoložen bez obzira na važnost funkcije koju obavlja“. Takođe, naveo je, „njegova je krivica i što Gašić nije smenjen još pre deset meseci, neposredno nakon ubistva iz nehata sedmoro ljudi u aferi Helikopter“:

- Niko nije imao nameru da ih ubije, ali je pokazan visok nivo nehata prema toj akciji i zloupotrebe vojske, pilota i javnosti radi sticanja lične popularnosti . Odgovornost je pre svega Gašića, a onda i ostalih u lancu komandovanja, što je pilot nateran da leti pod uslovima u kojima ne sme da se leti i da sleti gde nikad ranije nije.

 

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close