Šešeljev cirkus ima podršku Vučića i Nikolića

Šešeljev cirkus ima podršku Vučića i Nikolića

- Insistiranje Srpske radikalne stranke na utvrđivanju istine i političke pozadine atentata na Zorana Đinđića tumačim kao cirkus Vojislava Šešelja i dalju demonizaciju ubijenog premijera. To je Šešeljeva najdraža zabava još od ubistva Zorana Đinđića - ističe za Danas Zoran Živković, predsednik Nove stranke i bivši premijer Srbije.

On je na pitanje Danasa kako vidi navodno zalaganje lidera radikala za utvrđivanje istine o ubistvu premijera i osnivanje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi rešio političku pozadinu atentata, odgovorio da Šešelj za ono što radi ima prećutnu podršku predsednika Srbije i predsednika Vlade.

- Za ovaj cirkus Šešelj ima podršku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Neki od njih su se po sopstvenom priznanju radovali kada je ubijen Zoran Đinđić, a sada im je kao stalo da se pronađu politički inspiratori atentata - kaže Živković za Danas.

Prema njegovim rečima, sve to zapravo predstavlja skretanje teme sa važnih društvenih problema, kao što je izostanak vladavine prava u državi.

- Politički inspiratori i nalogodavci ubistva Zorana Đinđića su pripadnici klana Slobodana Miloševića, odnosno porodice Milošević. Tu, naravno, ne spadaju samo članovi porodice Milošević, već razni likovi iz privrede, kriminala, bezbednosti... Za njih i njihovu budućnost je Đinđić predstavljao opasnost. Imali su jasan motiv da priželjkuju da ga nema. Zagorčavao im je život. Oni su imali veze sa direktnim počiniocima ubistva - smatra Zoran Živković.

On napominje da, koliko mu je poznato, pred pravosudnim organima se trenutno ne nalazi slučaj ubistva premijera Đinđića.

- Niko se ne bavi tim slučajem. A, naravno, da je pokretanje procesa neophodno. Prema tom Miloševićevom klanu bi trebalo preusmeriti istragu - kaže lider Nove stranke. Živković naglašava da bi u Skupštini trebalo osnovati anketne odbore za afere pada helikoptera ili rušenja u Savamali, dok, kako kaže, istražne radnje treba prepustiti istražnim organima.

Uporedo sa javnim nastupima Vojislava Šešelja u vezi sa atentatom na Zorana Đinđića i posebnog isticanja Nebojše Čovića kao saučesnika u tom ubistvu, tabloid Kurir svakodnevno posvećuje i po nekoliko strana nerazjašnjenoj političkoj pozadini ubistva premijera. Poslednji u nizu tekstova o toj temi tog tabloida je i da je Đinđić ubijen zbog navodne bliskosti sa mafijašem Arkanom. Takođe, predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je intervju tom listu, a pitanje o tome zbog čega je samo mesec dana pre ubistva Đinđića, na mitingu Srpske radikalne stranke, poručio Đinđiću da je i "Tito pred smrt imao problema sa nogom", ostalo je bez odgovora.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori