Situacija u Poštama Srbije očigledan primer zloupotrebe javnih preduzeća od strane režima

Situacija u Poštama Srbije očigledan primer zloupotrebe javnih preduzeća od strane režima

Štrajk u JP "Pošta Srbije" nastavljen je i danas, jer proteklih dana nije postignut dogovor o procentu povećanja zarada, ni kome će u tom javnom preduzeću biti uvećana mesečna primanja, a kako nam javljaju iz svih krajeva Srbije, situacija na terenu postaje i više nego alarmantna.

Naime, ovog jutra je došlo do očiglednog kršenja Ugovora o radu u pošti 21102 u Novom Sadu, gde su zaposleni naišli na zaključana vrata svog radnog mesta. Iako su na posao došli na vreme, u 5.30 časova, i zahtevali da uđu i počnu sa izvršavanjem obaveza, pošta je ostala zaključana, a njih dvadesetoro ostavljeno ispred da se smrzavaju.

Situacija u Poštama Srbije očigledan je primer zloupotrebe javnih preduzeća od strane aktuelnog režima. Dok rukovodioci imaju basnoslovne plate, od kojih se "običnim ljudima" vrti u glavi, radnici su očajni zbog nerazumevanja nadležnih za njihovu situaciju i dovedeni na rub egzistencije. Ne samo što punih 17 godina rade bez povećanja plata, već su sada suočeni sa pritiscima policije da štrajk obustave i pretnjama otkazom, što rezultira očajničkim potezima, poput pokušaja samoubistva radnika iz Kraljeva, koji je pred svim kolegama u pošti sebi isekao vene. Vlada Srbije je, očekivano, i od ovog slučaja napravila farsu, odbijajući ostavku direktorke Pošte Mire Petrović, kao što je to svojevremeno bio slučaj i sa Zoranom Babićem, koji čas jeste, čas nije v.d. direktora "Puteva Srbije".

Nova stranka stoga pruža punu podršku radnicima Pošte da ne podlegnu pritiscima i ne posustanu u svojim zahtevima, istovremeno apelujući na Vladu Srbije da prekine sa nehumanim odnosom prema štrajkačima, već smesta nađe sa njima zajednički jezik. To je korak neophodan ne samo za dobrobit zaposlenih u Poštama Srbije, već i za sve građane koji očekuju normalizaciju rada, kako bi mogli da svoje obaveze završavaju nesmetano.

 
 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close