Smena Malog i ostavka Vlade i predsednika, a ne vređanje inteligencije građana

Smena Malog i ostavka Vlade i predsednika, a ne vređanje inteligencije građana

Prošlo je punih 5 dana od kako je Odbor za profesionalnu etiku Beogradskog Univerziteta preinačio odluku FON-a i jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje ministra finansija Siniše Malog, a on ne samo što nije pozvan na odgovornost, već se režim još snažnije obrušio na sve koji to zahtevaju.

Sramne su tvrdnje predsednika Aleksandra Vučića da je odluka Odbora politička, jer Etički odbor Beogradskog univerziteta nije aktiv neke stranke, niti je političko telo. Nova stranka ukazuje da poređenje doktorata Malog sa književnim delom govori da vladajuća SNS ne samo što veruje u bajke, nego pokušava građane Srbije i međunarodnu javnost da u te bajke ubedi, vređajući im inteligenciju. Kako vreme prolazi, u te bajke niko više ne veruje, a žalosno je što su kreatori bajke o "Zlatnom dobu Srbije" u svoju bajku poverovali.

Podsećamo da se NOVA ni tokom procedure sprovedene na Univerzitetu nije izjašnjavala o mogućoj krajnjoj odluci. Ali sada kada je jasno da je u pitanju plagijat, pozivamo premijerku Anu Brnabić da hitno smeni ministra, jer od jednog plagijatora i prevaranta građani Srbije teško da mogu da očekuju bilo kakav moralni čin, poput ostavke. Ujedno, ponavljamo zahtev da istim putem krenu i ostali članovi Vlade Srbije, ali i sam predsednik Republike, zbog zdušne podrške koju su Malom pružali, braneći jedno očigledno sramno delo.

Još jednom podvlačimo da ćemo zbog svega navedenog nastaviti svoju doslednu i beskompromisnu borbu za poboljšanje izbornih uslova, kako bismo zajedno sa građanima na prvim sledećim izborima sve predstavnike režima poslali u političku istoriju, a sistem u Srbiji, u kojem će, između ostalih, obrazovane osobe biti adekvatno vrednovane i cenjene, poveli putem modernih, evropskih zemalja 21. veka. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close