Smeniti Vulina kao najodgovornijeg za težak nemar u sistemu socijalne zaštite

Smeniti Vulina kao najodgovornijeg za težak nemar u sistemu socijalne zaštite

Nova stranka zahteva hitnu smenu ministra Aleksandra Vulina i njegovo trajno udaljenje sa javnih funkcija, smatrajući ga najodgovornijim za okolnosti koje su dovele do ubistva tri žrtve porodičnog nasilja u poslednjih deset dana.

Da situacija bude gora, ubistva su već evidentirani nasilnici počinili u državnim ustanovama socijalne zaštite u kojima je trebalo da žrtve budu najbezbednije. Ubijena je jedna majka kamenom pred svoje troje dece, a potom je druga majka izbodena nožem, a njeno petogodišnje dete udavljeno. Donedavni resorni ministar socijalne zaštite, a sada i odbrane - Aleksandar Vulin - svojim neradom, neznanjem i instrumentalizacijom ove najosetljivije oblasti, ostavio je sistem socijalne zaštite u teškom nemaru, što je nedopustivo i kada su u pitanju socijalna prava, a kamoli ljudski životi.

Stoga, narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković zahtevaju od predsednice Vlade da hitno inicira smenu Vulina, kao najbržu proceduru za izbacivanje ovog ministra iz Vlade pre no što strada još neka žena ili dete. I pre no što nanese štetu i ministarstvu odbrane.

Ovi tragični događaji potvrđuju da je Vulin, inače već dokazani lažov, sada postao ozbiljna pretnja za velike i najosetljivije sisteme kao što su socijalna zaštita, odbrana i bezbednost zemlje, a time i opasnost po svakog građanina. Ako do sad nije znala, Brnabić sada sigurno i sama zna da je, nakon ovakvih događaja, a idući u susret potencijalno ozbiljnijim u oblasti odbrane države, Vulinovo uklanjanje sa javnih funkcija jedina mera dostojna Vlade Republike Srbije.

Očekujemo da Brnabić naš zahtev realizuje odmah i ne ostane upamćena kao prva žena premijer Srbije koja je na ubistva žena i dece, žrtava porodičnog nasilja, okrenula glavu.

mm

Press služba

1 Comments

 1. Siniša Damjanović
  14.07.2017 at 14:13
  Reply

  Poštovani,
  Uzrok nemilih događaja leži u njemu, jer jedan sistem bio bez sistema, organizacije i bezbednosti pa su samim tim i
  posledice neminovne.

Leave a Reply

Close