Smesta okončati hajku na novinare dovođenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima

Smesta okončati hajku na novinare dovođenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima

Nova stranka upozorava na višestruku opasnost jučerašnje ujedinjene reakcije pojedinih tabloida i samozvanih analitičara, ali i predstavnika režima, koji su na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom direktno optužili novinarska pitanja N1 predsedniku Srbije sa iznenadnim pogoršanjem njegovog zdravstvenog stanja.

U državi u kojoj su sloboda medijskog delovanja i nezavisnost medija svedeni na najniže grane, a novinari i medijski radnici pod nezapamćenim pritiskom ne bi li postali puko oruđe u rukama vlasti i instrument za izvršenje njihovih direktiva, pomenuto je samo novi pokušaj da se ugrozi transparentnost i nezavisnost njihovog rada. Napominjemo da je novinarstvo časna i odgovorna profesija, čiji sastavni deo jeste upravo postavljanje pitanje i zahtevanje odgovora u interesu građana i javnosti, a koja su, u informativnom delu programa, obaveza svakog političara, te samim tim posebno vršioca funkcije predsednika Republike.

Ujedno podsećamo da je još jednom potvrđena opravdanost zahteva lidera NOVE Zorana Živkovića koji u skupštinskom delovanju konstantno insistira na uvođenju obaveznog lekarskog pregleda za narodne poslanike, ministre i predsednika države, što je u jednom svetlijem periodu novije srpske istorije i bila uobičajena praksa. 

Osuđujući bilo kakav vid likovanja ili ironije na račun zdravstvenih problema Aleksandra Vučića ili bilo kog drugog javnog funkcionera, zahtevamo da se odmah okonča pritisak na reportera i novinarsku ekipu televizije N1, koji su, i na konferenciji za medije u Beogradu na vodi, kao i u ostalim prilikama, samo radili svoj posao.

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close