SNS logika: Skuplji zakup od kupovine novih automobila

SNS logika: Skuplji zakup od kupovine novih automobila

Bahatost i bezobrazluk su discipline u kojima je naprednjačka vlast neprevaziđena. Međutim, Pokrajinska vlada je i tu uspela da postavi nove granice. Dok je većina građana Srbije na ivici egzistencije, pokrajinski vlastodršci su rešili da sebi priušte nove automobile. Da ih ne bi optužili da kupuju nove automobile u vreme demagoških priča o štednji, „uspeli“ su da urade još goru stvar - da za zakup od tri godine plate više nego što vrede novi automobili koje zakupljuju.

Iz dokumenata se vidi da će Pokrajinska vlada za trogodišnji zakup deset automobila (tri Škode SuperB i sedam Škoda Fabia) platiti preko 17 miliona dinara otetih od građana Srbije. Taj iznos je veći od vrednosti novih automobila koje zakupljuju, a cena zakupa će biti i veća ukoliko se naprednjačka gospoda bude vozikala više od 80 kilometara dnevno.

Poznato je da je recept za nameštanje tendera Srpske napredne stranke samo jedna ponuda čiji je iznos jednak procenjenoj vrednosti nabavke. Ovde su otišli korak dalje, pa je vrednost ugovora za više od milion dinara veća od procenjene vrednosti uz, podrazumeva se, samo jednu ponudu.

Očigledno da se svi nivoi naprednjačke vlasti u rasipništvu ugledaju na svoga šefa koji pravi dve inauguracije sa 5.000 zvanica. Zbog toga građani moraju da se zapitaju gde su granice njihove bahatosti, bezobrazluka i korupcije.  A vlastodršci treba da imaju na umu onu narodnu izreku: „Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš“.

 

Pokrajinski odbor Nove stranke Vojvodina

 

Prilog: Odluka o dodeli ugovora za zakup automobila

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close