SNS napredovanje - od Asomacuma do Prointer IT Solutions

SNS napredovanje – od Asomacuma do Prointer IT Solutions

Kada je Aleksandar Vučić izjavio „Prosto me sramota kako nam dobro ide“, očigledno nije mislio na srpsku privredu nego na firme svojih srodnika i bliskih prijatelja. Pošto su prevazišli delatnost otvaranja fantomskih firmi za pranje novca i utaju poreza, sada, kako su došli na vlast, okrenuli su se isporuci  hardvera i softvera državnim preduzećima jer se u toj oblasti najlakše sakriju tragovi kriminala i korupcije.

Eksponent u tom poslu je d.o.o. „Prointer IT Solutions“. Firma koja je do dolaska Srpske napredne stranke na vlast imala prihod od skromnih 15 miliona dinara, a u 2014. godini prihod od blizu 1,8 milijardi dinara.  Firma postoji od 2005.  godine, a povećanje prihoda od 120 puta je ostvareno u poslednje tri godine. To bi bio svetski rekord i neverovatno pozitivan poslovni rezultat kada iza toga ne bi stajao „udruženi zločinački poduhvat“ usmeren ka pljački Elektroprivrede Srbije i drugih državnih institucija. Naime, mušterije firme „Prointer IT Solutions“ uglavnom su državne institucije i javna preduzeća, što se jasno može videti iz spiska u prilogu (možete ga preuzeti OVDE) gde su obuhvaćeni samo veći ugovori i čija je ukupna vrednost veća od 800 miliona dinara! Jasno je da se sve radi uz odobrenje i znanje premijera, jer on zna šta ko piše po društvenim mrežama, a kamoli ko zarađuje milione evra u poslu sa državom. Iz straha da se ne zamere najmoćnijem čoveku, konkurentske firme ne učestvuju na ovim očigledno nameštenim tenderima, pa je Prointer najčešće jedini ponuđač. Zanimljivo je da se i JP „Službeni glasnik“, od kada je za direktorku postavljena Jelena Trivan, pridružilo ovoj organizovanoj grupi klijenata sa „skromnih“ 150.000 evra datih za softver.

Ovim podacima Gradski odbor Nove stranke Novi Sad želi da ukaže da su Aleksandar Vučić i SNS glavni generatori korupcije i da je priča o borbi protiv kriminala i korupcije samo demagogija. Građani moraju da saznaju da su pljačka javnih preduzeća i reketiranje investitora postale specijalnosti ljudi iz najbližeg Vučićevog okruženja i zato se u Srbiji povećava stepen korupcije po zvaničnim izveštajima Transparency International.

Narodna izreka kaže da ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže trag. A  dolazi vreme snegova... I  izbora!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close