SNS zapošljavanje: čak sedam novih direktora u SC Olimp!

SNS zapošljavanje: čak sedam novih direktora u SC Olimp!

Čim su uspostavili vlast na Zvezdari, naprednjaci su se užurbano bacili na otvaranje novih – direktorskih – funkcija u javnim preduzećima! Teren za uhlebljenje partijskih kadrova pripremili su i u JP SC Olimp, izglasavši odluku da ovo preduzeće može imati čak sedam izvršnih direktora!

Odluku je naprednjačka većina izglasala na jučerašnjoj sednici Skupštine GO Zvezdara, a najveći paradoks je što JP SC Olimp broji samo 17 zaposlenih! Po takvoj „naprednoj“ računici, maltene na svakog zaposlenog dođe po jedan direktor! Skandaloznu odluku SNS-ovci su pokušali da obrazlože zakonskim usaglašavanjem sa ostalim javnim preduzećima, te da će se „konačan broj izvršnih direktora urediti statutom, a da će se do ovog zakonskog maksimuma povećavati ukoliko preduzeće bude dobro poslovalo“. Čitano između redova – u toku je zapošljavanje stranačkih kadrova i to ne na bilo koje, već na direktorske, dobro plaćene pozicije!

Pored trošenja novca na direktorske plate, uračunati su i drugi, neopravdano uvećani rashodi u poslovanju JP SC Olimp do kraja godine. Na primer, povećanje troškova izrade arhitektonskih predmera i predračuna sa nula na 400.000, ali i konsaltinga za sprovođenje javnih nabavki sa dosadašnjih 200.000 na 400.000 dinara!

Još skandaloznije je izdavanje pola miliona dinara na izradu studije mogućnosti korišćenja podzemnih termalnih izvora za zagrevanje bazena, što je već uplaćeno Rudarsko-geološkom fakultetu! Tržišna cena izrade ovakvih elaborata je barem upola niža od navedene, a diskutabilno je da li uopšte i postoje iskoristivi termalni izvori na ovom lokalitetu, i to još na dubini od 200 metara! Vršilac dužnosti direktora JP SC Olimp, Slaviša Damjanović, ovu svoju skupu zamisao nevešto pravda navodnim sredstvima iz EU fondova, ali ovaj visoko pozicionirani SNS kadar, koji je ujedno zaposlen u Privrednoj komori Srbije i odbornik je u Skupštini grada Beograda, ne nudi nikakav dokaz o njenoj opravdanosti.

Ovo je samo deo sumnjivih povećanja stavki u rashodima u poslovanju ovog preduzeća. Ono što je nesumnjivo jeste naprednjačka zloupotreba javnih preduzeća zarad „izvlačenja“ novca i namirivanja „podobnih“.

 

Aleksandar Ilić

odbornik Nove stranke u Skupštini GO Zvezdara i predsednik OO Nove stranke Zvezdara

mm

Press služba

Related Articles

2 Comments

  1. Cile
    02.05.2017 at 16:36
    Reply

    Sacuvaj me Boze!

Leave a Reply

Close