Sombor: Glasanje mitom ili silom

Sombor: Glasanje mitom ili silom

Nedavno održani izbori za članove Saveta MZ Kljajićevo i Bački Monoštor pokazali su svu brutalnost i kriminalni karakter SNS režima i apsurdnost političkog sistema u Srbiji. Meštani pomenutih mesnih zajednica su danima bili izloženi najgrubljim pritiscima, ucenama i koruptivnim ponudama, a posebnu ozbiljnost kriminalnim predizbornim radnjama svojim posetama su dali najviši državni funkcioneri i brat premijera.

Šta građani mogu očekivati na predstojećim izborima, na svojoj koži su osetili meštani Kljajićeva. Pod parolom „mitom ili silom" građani su primoravani da glasaju za SNS. Epilog je da je oko 40% izašlih birača glasalo za kandidate SNS. To je za njih poražavajuća činjenica, jer su na prethodnim republičkim izborima u Kljajićevu imali podršku više od 60% izašlih. I pored angažovanja svih stranačkih jurišnih odreda i ogromnog novca otetog od građana, izbori su pokazali da je podrška režimu Aleksandra Vučića u ozbiljnom padu. Toga su svesni i u Srpskoj naprednoj stranci pa je vest o „ubedljivoj" pobedi u Kljajićevu kao udarnu preneo i službeni list Vučićeve vlade - „Informer". 

Somborski odbor Nove stranke ukazuje na potpuno urušen politički sistem zaslugom Srpske napredne stranke. Članovi Saveta mesnih zajednica treba da budu pošteni i kompetentni ljudi koji će rešavati probleme svoje lokalne sredine, a ne stranački poltroni izabrani putem nasilja, ucena i pritisaka. Verovali smo da su vremena nedemokratskih i pokradenih izbora završena 2000. godine, ali je SNS tu praksu ponovo uveo u Srbiju. Nova stranka poziva sve građane da sačuvaju dostojanstvo, poštenje i hrabrost, te da na predstojećim izborima ne podlegnu pritiscima da glasaju za autokratiju, već da biraju one kojima veruju. 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close