Spomenik Zoranu Đinđiću već postoji - u prostorijama Nove stranke

Spomenik Zoranu Đinđiću već postoji – u prostorijama Nove stranke

- Spomenik Zoranu Đinđiću već postoji – u prostorijama Nove stranke, a "onaj" koji se javno radovao Đinđićevom ubistvu pokušava sada da opere nečistu savest degutantnim najavama da će on podići spomenik  – rekao je Zoran Živković povodom najave Aleksandra Vučića da će spomenik ubijenom premijeru biti podignut na 15. godišnjicu njegovog ubistva.

Neobična bista pokojnog premijera, izrađena od kašika i viljušaka, nalazi se u prostorijama Nove stranke na Terazijama u Beogradu. Pre deceniju ju je izradio Boban Ilić, poznati srpski umetnik iz Čikaga,  kao svoj poklon ideji prvog demokratski izabranog premijera. Međutim, beogradske vlasti odbile su tada da postave ovo delo uz obrazloženje "da nije za javni prostor".

- Platio sam troškove prevoza iz Amerike, ali je neka komisija u vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik donela odluku da se taj spomenik u to vreme ne postavlja. I sada taj spomenik stoji u našim stranačkim prostorijama. Najava Aleksandra Vučića da će podići spomenik Zoranu Đinđiću je njegov način da opere nečistu savest. On se javno i glasno radovao ubistvu Đinđića. Prelepljivao je tablu Bulevara Zorana Đinđića sa imenom Ratka Mladića. Zato je to sve degutantno – rekao je Živković.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close