Sram Vas bilo, Čedomire!

Sram Vas bilo, Čedomire!

Piše: Miroslav Domjesko

 

Neću Vam se obraćati sa „gradonačelniče“, jer svi u Zrenjaninu znamo da Vi to niste. Na to mesto ste postavljeni kao treći čovek, igrom slučaja, spletom nesrećnih okolnosti, ali pre svega neodgovornošću onih kojima su građanke i građani Zrenjanina ukazali poverenje da na najbolji mogući način upravljaju našim sedam vekova starim i čuvenim gradom. Vi to ne radite dobro, Vi ste to poverenje izneverili i zato – sram vas bilo, Čedomire!

 

Sram Vas bilo zbog toga što svi realni pokazatelji govore da je naš Zrenjanin u vrhu liste gradova koji se ne mogu podičiti kvalitetom života u njima. Naš Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova u Srbiji po skoro svim životnim parametrima. Naš Zrenjanin koji Vi vodite!

Sram Vas bilo što ste nemi i nesposobni da odgovorite na realne potrebe naših sugrađana! Vaši nastupi i izjave poslednjih dana, samo su vrh loše makete koju pokazujete i kojom se dičite, naizgled nesvesni toga, da ne pomislim nešto još gore.

 

Govorite o 14.600 novozaposlenih. Da li ste Vi svesni da iz našeg Zrenjanina ljudi beže jer su gladni? Da li Vas je sramota kad čujete šta izgovarate? Da li uopšte slušate sebe dok iznosite takve tvrdnje? Da li Vas je sramota kad čujete svoje saradnike kako pričaju da nam u Zrenjaninu teku med, mleko i neispravna voda? Naš Zrenjanin koji je jednom bio četvrti industrijski centar u jednoj velikoj zemlji, spao je na nivo poluraspadnutog mikromarketa u kojem su srećnici oni koji mogu da rade za kasom.

 

Gde su pare, Čedomire? Pedeset miliona dinara iz 2015. je potrošeno na šta? Hleba i igara, „Vikendi u centru“, nek’ se sliva reka piva? Trule višnje u budžetu? Da li Vi mislite da smo mi, građani i građanke Zrenjanina, blesavi? Na koga planirate da potrošite 20 miliona dinara „uslugama po ugovoru“ u ovoj godini? Ili bolje da pitam za šta?

 

Koju tačno proceduru ste poštovali pri donošenju odluke o podizanju spomenika? Ko je bio u komisiji? Kada i gde je bila javna rasprava po ovom pitanju i zašto je ona izostala? Ko je i s kojim pravom aminovao takav cirkus od projekta? Da ne mislite možda da ste se malo više zaneli u toj svojoj igri? Zrenjanin nije ničiji lični posed pa da se kroji i prekraja po ličnim afinitetima! Biciklističku stazu koja će povezivati Zrenjanin i Temišvar možda i možete da premestite, ali istoriju ne možete! Zahtevam da nam detaljno obrazložite zbog čega je predstavnik ruske dinastije zaslužio spomenik u našem gradu? Čime nas je on to zadužio? Koji detalj iz njegovog života je značajan za nas, Zrenjanince? Pokušajte zatim da nam na osnovu tih tvrdnji obrazložite po čemu je dotični zaslužniji od nekih naših poznatih i znamenitih sugrađana? Da li je naš Zrenjanin ruska gubernija? Sram Vas bilo i zbog one table! Naš grad ima četiri imena! Sramotno je, ali više je drsko i bezobrazno nametati stvari!

 

Ukoliko želite da vodimo računa o kulturi, recite mi šta se desilo sa spomenikom kulture u glavnoj ulici – kućom Filkovića? Srušili ste je? Kako ste letos reagovali na moja pitanja u vezi sa kulturom? Sagradićemo stariji i značajniji spomenik?!

 

Sram Vas bilo, Čedomire, što svoj nerad, nesposobnost i bahatost maskirate granitnim pločama! Sram Vas bilo što naš grad za vašega rukovođenja nema ni po čemu dobrom da se podiči!

Sram Vas bilo zato što naše sugrađanke i sugrađani svakim novim danom žive sve lošije!

 

Sram Vas bilo Čedomire!

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close