Sramni zvižduci naprednjaka Odi Radosti u Šapcu

Sramni zvižduci naprednjaka Odi Radosti u Šapcu

Gradski odbor Nove stranke Šabac najstrože osuđuje sramno okupljanje pristalica Srpske napredne stranke koji su danas, na Dan pobede i Dan Evrope, ispred zgrade Gradske opštine, zviždale "Odi radosti" i uputile niz pogrdnih povika na račun Evropske unije.

Ovaj skup samo je još jedan u nizu dokaza da je Vučićeva priča o doslednom putu evrointegracija Srbije samo velika farsa, jer ni on ni njegovi simpatizeri niti su izašli, niti ikada mogu da izađu iz kože radikalskih ratnih huškača i mrzitelja. Zato ne možemo a da se ne zapitamo da li je to ta "Budućnost Srbije", pod čijim imenom Vučić paradira širom zemlje mesecima. Da li on i njemu slični budućnost nas, naših porodica i dece vide u nipodaštavanju Evropske unije, čijim smo tekovinama, i kao država i kao narod prirodno okrenuti? 

Nova stranka upozorava javnost u Srbiji da neko kome su politički ideali i uzori bili jedan Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Ratko Mladić, neko ko je odgajan u dugu mračne retorike i delovanja 90-tih godina, nikako ne može biti faktor mira i stabilnosti ni u državi ni u regionu, a pogotovo ne garant njenog stabilnog puta ka Evropskoj uniji, gde i pripada. U tome i leži odgovor zašto evrointegracije Srbije tako sporo napreduju, zašto se već otvorena poglavlja zatvaraju, a nova ne otvaraju.
 
Pogotovo je sramno huškati svoje pristalice pred jednu od retkih opozicionih gradskih vlasti u zemlji na Dan pobede nad fašizmom, koji bi trebalo svima da bude svet i čijim načelima mira, slobode, tolerancije i vrednovanja ljudskih prava svi treba da težimo, i kao pojedinci, a posebno kao društvo.
 
Nova stranka će, kao i od svog osnivanja, nastaviti sa doslednim zalaganjem za evropsku Srbiju koju će poštovati, za Srbiju koja će pamtiti tekovine ratova i učiti na gubicima iz prošlosti, kako nam se ista nikada više ne bi ponovila, a u njoj ostali svi oni koji već punih sedam godina guraju ovu zemlju u ponor diktature i jednoumlja. 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close