Sramotna nacistička izjava Tomislava Nikolića

Sramotna nacistička izjava Tomislava Nikolića

Nova stranka zgrožena je nacističkom retorikom predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa današnjeg otvaranja Centra za istraživanje matičnih ćelija u Kragujevcu.

Naime, predsednik Srbije je izrekao da će Centar sačuvati „ono najbitinije, najlepše i najvažnije – karakteristike srpskog naroda“, i nastavio da treba da se rađaju „srpska deca, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, sa srpskom prošlošću i srpskom budućnošću“.  Ovakva sramotna izjava neprimerena je za bilo kog nosioca javne funkcije, a  pogotovu za predsednika jedne države. Podsećamo Nikolića da je on predsednik svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, etničku ili versku pripadnost.  Izdvajanjem "genetski čistih" Srba kao vrednijh bića u državi koju je oduvek odlikovao etnički diverzitet, „ostali“ se svesno označavaju „žutom trakom“, te i sukobi postaju logičan sled.

Verovali smo da je Nikolić koliko-toliko moralno i intelektualno evoluirao na svom putu od promotera Velike Srbije do funkcije predsednika države, ali je očigledno da se njegova radikalština nije dugo mogla skrivati iza skupih odela i lažno uglađene retorike. Zbog nedopustive uvrede koju je danas uputio građanima Srbije, zahtevamo da prestane da sramoti funkciju na kojoj se nalazi i što pre podnese ostavku. 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close