Srbija 5 godina čeka da odgovorni za pad helikoptera i gubitak života budu sankcionisani

Srbija 5 godina čeka da odgovorni za pad helikoptera i gubitak života budu sankcionisani

Prošlo je tačno pet godina od jedne od najvećih i najtragičnijih afera aktuelnog režima, kada su u padu vojne letelice na civilnom zadatku u Surčinu poginula četvoročlana posada, dvojica medicinara i jedna beba, a da građani Srbije i dalje ne znaju istinu o nesreći, niti je za nju iko odgovarao.

Nova stranka podseća da Vučićeva vlast ovoga puta neće moći da računa na amneziju, kojoj je inače sklona, niti na brz zaborav javnosti, jer odgovorni za gubitak života radi slikanja i hvalisanja po medijima moraju biti adekvatno kažnjeni. Sramne tvrdnje tužilaštva da "za tragediju niko nije kriv", da greške u lancu komandovanja imaju samo "disciplinsku težinu", pa sve do skandaloznih optužbi pilota za pijanstvo tokom dužnosti, slika su i prilika vladajuće koalicije i naprednog urušenja pravosudnih, ali i svih drugih institucija pod njihovom kontrolom. Javnosti i dalje duguju odgovore na niz pitanja o uzrocima pada helikoptera, između ostalog i zašto je korišćena vojna letelica, ko je Vučiću dostavio transkript veze i zašto nije bilo civila u komisiji za ispitivanje udesa. Uzrok pada nažalost jeste jedino želja za samopromocijom tadašnjih, a i sadašnjih visokih funkcionera SNS-a, Bratislava Gašića i Zlatibora Lončara, koji su žrtvovali živote čak i jedne bebe da bi se slikali i pobrali političke poene, o čemu svedoči i unapred sastavljeno i medijima poslato saopštenje da je letelica bezbedno prizemljena, a dete iz ruku ministra zdravlja hospitalizovano i na sigurnom.
 
Sve navedeno pokazatelj je da aktuelni režim kroz ceo sistem sprovodi apsolutnu diktaturu, gde je moguće da se ne desi ništa nekome ko je blizak vlasti, a posebno ako je blizak Aleksandru Vučiću. Takva Srbija, Srbija koju definišu Helikopter, Asomakum, Savamala, prisluškivanje, lažne diplome i tetkini milioni, ne može u Evropu. Zato je dužnost svih nas da pamtimo svaku aferu i istrajemo u borbi, dok i poslednji odgovorni ne bude otkriven i sankcionisan, a oni koji čine aktuelni režim ili iza rešetaka ili duboko u političkoj istoriji Srbije. 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close