Srbija i ovaj Međunarodni dan mladih dočekuje u državi zarobljene budućnosti

Srbija i ovaj Međunarodni dan mladih dočekuje u državi zarobljene budućnosti

Srbija i ovaj Međunarodni dan mladih dočekuje u državi zarobljene budućnosti

Srbija i ovaj 12. avgust, Međunarodni dan mladih, dočekuje sa poražavajućim statističkim podacima o desetinama hiljada onih koji je svake godine napuštaju, tražeći priliku za boljom budućnošću negde preko granice.

Dok se aktuelni režim samo na konferencijama za medije navodno zalaže za unapređenje školstva, digitalne učionice, dualno obrazovanje i hvali nepostojećim novim radnim mestima, kao primer u praksi nameće upravo svoje čelne ljude sa kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima. Zato i ne čudi nedavna poražavajuća vest da naši mladi, uspešni i perspektivni sportisti ove godine prvi put nisu poslati na Univerzijadu ili da naša dijaspora apeluje na neophodnost snažnijih veza sa svojom državom, koje vlast uporno ignoriše. Njihov cilj i jeste da se eliminiše svako misleće biće koje bi jednog dana moglo da uzdrma fotelje njihovih kadrova.

Forum mladih Nove stranke podseća na Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2018. godinu, koji je sprovela i javnosti predstavila Krovna organizacija mladih Srbije, a u kojem se akcentuje da mladi sve manje imaju poverenja u demokratiju, te se samim tim sve manje uključuju u politiku i promene.

Naša je dužnost da vlasti svakoga dana stavljamo jasno do znanja da nisu oni budućnost Srbije. Njena budućnost su mladi koji žele da ostanu u svojoj zemlji ili se u nju vrate, u njoj rade, grade svoju budućnost, započinju poslove, zasnivaju porodice. Forum mladih NOVE zato poziva sve svoje vršnjake da se aktivno uključe u politiku, kako bismo se zajedno borili i izborili da ovaj Međunarodni dan mladih bude poslednji koji ćemo dočekati u državi zarobljene budućnosti.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close