Šta radi fašista Džim Douson u Srbiji? Ko ga štiti?

Šta radi fašista Džim Douson u Srbiji? Ko ga štiti?

Povodom saznanja da je u Srbiji boravio militantni fašista Džim Douson iz Škotske, poslanica Nove stranke Marinika Tepić tražila je od ministra policije Nebojše Stefanovića, direktora BIA Bratislava Gašića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da dostave informacije o kretanju Dousona po Srbiji, njegovim saradnicima i da saopšte šta znaju o njegovim „donacijama“ srpskim manastirima na Kosovu i Metohiji.

Tepić je navela da je Douson u Srbiji boravio najmanje u periodu maj – jun ove godine, te da o tome svedoče njegove fotografije, javno objavljenje, na Avali i u manastiru Rakovica. Budući da je reč o militantnom fašisti, kakve su mere MUP, BIA, VBA i ostali nadležni organi preduzeli tim povodom, i da li ćutanje povodom toga znači da vlast Srbije štiti Dousona, upitala je ona:

-Kako je moguće da je ova individua našla utočište upravo u Srbiji? Da fašista donira srpske manastire? Mada, sudeći po fotografijama, te donacije ne sadrže ni hranu, ni lekove, ni higijenska sredstva, već više liče na „duge i kratke cevi“. Zahtevam da mi se odgovori da li je on još uvek u Srbiji, da mi se dostave informacije o evidenciji njegovog boravka u Pančevu, Beogradu, Srbiji uopšte i na Kosovu i Metohiji, kada i gde je dolazio/odlazio, kao i informacije o njegovim domaćinima ovde koji su ga vodili i po streljanama.

Veliki broj aktivnosti Dousona odnosi se na Kosovo i Metohiju. Uz parole „Kosovo je Srbija“, on redovno objavljuje fotografije sveštenika pored „dugih cevi“ i potpisuje ih kao „ratne sveštenike“. Zato pitam pre svega Marka Đurića, ali i ostale nadležne državne funkcionere, šta zna o najmanje dve donacije ovog fašiste srpskim manastirima na KiM, i da li su tzv. donacije išle preko administrativnih prelaza ili nekim drugim putem.

Poslanica NOVE poručila je da ukoliko odgovor na poslaničko pitanje ne dobije u roku od 15 dana, kako nalaže Poslovnik Narodne skupštine, smatraće da vlast u Srbiji krije i štiti Dousona, da mu je obezbedila utočište jer ne sme da uđe u zemlje EU:

-Ovaj Škotlanđanin, poznati fašista koji mobiliše militantne grupe ljudi, neko ko se angažovao u kampanji Donalda Trampa mobilišući ekstremne desničare, naoružava svoje pristalice i bori se protiv osnovnih ljudskih prava, izbačen je iz Mađarske, a potom i iz Grčke. Naša vlast štiti i njega i njegove pristalice u Srbiji. Najviše me brine što njegove pristalice, maskirane i naoružane, štite našu granicu od migranata. Naime, na izvesnoj internet stranici, u maskirnim uniformama predstavljaju se kao grupa koja "obezbeđuje bugarsko-tursku granicu od migranata, od radikalnih islamista koji nezakonito preko Bugarske i Srbije ulaze u Evropu". Hvale se, čak, i da su "uhvatili" izvestan broj pripadnika ISIS-a. Šta je urađeno sa tim "uhvaćenim" ljudima, kome su predati? Ovo su važna bezbednosna pitanja za sve građane u Srbiji.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close