Stamenković za Zaječar Online: Promenimo Srbiju i Zaječar nabolje!

Stamenković za Zaječar Online: Promenimo Srbiju i Zaječar nabolje!

U nastavku pročitajte intervju sa Draganom Stamenkovićem, predsednikom Gradskog odbora Nove stranke Zaječar i kandidatom za narodnog poslanika, za portal Zaječar online.

 

-Vi ste odnedavno u političkom životu, zašto sada i zašto Nova stranka?

U Novoj stranci sam spletom slučajnih okolnosti, koje su dovele do toga da sam bio na jednom razgovoru sa Zoranom Živkovićem. Razmenili smo mišljenja po pitanju trenutne političke situacije i uvideo sam da su nam stavovi gotovo istovetni. Tada sam rešio da se aktiviram u Novoj stranci, a nadam se i pomognem svojoj zemlji i svom gradu.

-Kakva su Vaša očekivanja vezano za izborne rezultate i Vaše potencijalno učešće u radu republičkog parlamenta?

Meni je važno da zbog sebe, svoje porodice, prijatelja i svih ostalih građana dam svoj doprinos pozitivnim promenama u političkom životu Srbije. Nažalost, rezultati su posledica i nekih drugih faktora koji mogu ponovo da odvedu Srbiju u pogrešnom pravcu. Naime, živimo u državi u kojoj ponovo vlada medijski mrak, ne računajući društvene mreže. Opozicija je u potpunom hendikepu u odnosu na vladajuću koaliciju. Zbog toga, Aleksandar Vučić može ostati na vlasti i nakon ovih izbora, što bi po nama bio još jedan korak unazad za Srbiju koja je i sada u velikoj krizi u svim sferama našeg društva. Ipak, da završim odgovor optimistički, kakav po prirodi jesam, ja se nadam da će građani oslabiti Vučića 24. aprila ili ga čak skloniti sa vlasti, čime bi se stekli uslovi da i ja uđem u republički parlament i predstavljam Zaječarce na način kojim bi se ponosili.

– Kakav komentar imate o političkim dešavanjima na lokalu?

Katastrofa koja je prenešena sa republike na lokalni nivo. Ne postoji velika razlika između Aleksandra Vučića, Saše Mirkovića i Velimira Ognjenovića. Oni su naš grad i našu državu doveli do ruba propasti. Na komentarisanje istih neću gubiti mnogo vremena zato što sam siguran da velika većina Zaječaraca deli moje mišljenje.

– Šta vidite kao rešenja za probleme koje imamo u državi i gradu?

Kao prvo, poraz SNS-a na republičkom nivou. Tek tada možemo krenuti sa mrtve tačke. Ukoliko Aleksandar Vučić i SNS ostanu na vlasti, desiće se samo to da ćemo još četiri godine slušati bajke jednog čoveka koji ne ispunjava svoja predizborna obećanja, već radi sasvim suprotno od toga i priča kako će nekad u budućnosti biti bolje. Za ovo o budućnosti se jedino slažem sa njim, ali mislim da može biti bolje tek kada on i SNS ne budu više na vlasti. Da se razumemo, Aleksandar Vučić će otići, to je sigurno, ali pitanje je samo kada će se to desiti - 24. aprila 2016. ili, ne daj bože, deceniju kasnije, kada se svi budemo odselili iz Srbije ili nam se desi nešto gore kao što su ratovi i beda devedesetih godina.

– Želimo vam sreću na predstojećim izborima i za kraj: šta imate da poručite biračima?

Glasajte za pravednu Srbiju, glasajte za broj 2, da bismo promenili Srbiju i Zaječar nabolje. Ja sam daleko od najboljih Zaječaraca, ali vidim sebe kao jednog od najhrabrijih i najčasnijih političara na lokalu. Obećavam svim Zaječarcima da ću uvek govoriti istinu za vreme mog političkog angažmana kao što sam to radio i do sada. Pored mene u politici će biti samo pošteni Zaječarci koji će imati samo jedan motiv, a to je da budu deo političkog života kojim će se ponositi.

 

Izvor: www.zajecaronline.com

 

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close