Stanković: Špijunska farsa umesto hapšenja “kompletnih idiota”

Stanković: Špijunska farsa umesto hapšenja “kompletnih idiota”

Prenosimo izjavu Aleksandra Stankovića, generalnog sekretara Nove stranke

 

Kao funkcioner političke stranke, ali pre svega kao građanin Srbije, zemlje kandidata za članstvo u EU, koji poštuje zakon i privržen je vladavini prava, šokiran sam činjenicom da ni posle više od 130 dana državni organi, dakle tužilaštvo, policija i sud, nisu uspeli da sprovedu istragu, privedu pravdi i osude one koji su odgovorni za bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici 24. aprila ove godine. Sa druge strane, imajući u vidu da su u roku od sedam dana policija i tužilaštvo uhapsili, sproveli istragu, sklopili nagodbu i osudili navodnog „špijuna“  koji je radio u korist Hrvatske, primećujem jedan šablon koji pravosuđe i istražni organi primenjuju u svom radu, a koji ide u prilog tvrdnji da u Srbiji danas nemamo niti nezavisno sudstvo i tužilaštvo niti vladavinu prava.  

Svi smo svedoci da policija i sud odbijaju, očigledno zato što ne smeju ili neće, da sprovedu istragu i privedu pravdi organizovanu grupu ljudi, kriminalaca ili „kompletnih idiota“ kako ih je premijer Vučić okarakterisao pre tri meseca kada je, kako je sam izjavio, saznao ko stoji iza vandalskog čina u Savamali. Skandalozno je da niko iz tužilaštva ne sme praktično ni da se oglasi, a kamoli da pokrene postupak protiv osoba koje su odgovorne za suspendovanje ustava i zakona koje se dogodilo. Istovremeno, svedočimo i tome da, prema rečima stručnjaka i bivših vojnih i civilnih obaveštajaca, jedna medijski loše iskreirana afera špijuniranja dobije epilog već posle nedelju dana i da tužilaštvo i sud ćutke učestvuju u farsi od procesa koji podseća jedino na pojedina Nušićeva dela.

Dakle, premijer je detaljno bio upoznat sa time ko stoji iza nasilničke akcije u Hercegovačkoj, a jedino tužilaštvo i dalje nije upoznato ili odbija da bude upoznato sa činjenicama koje su svima jasne. Nažalost, ova država svakim danom pokazuje da je potpuno kapitulirala pred ličnim, pa i kriminalnim interesima pojedinaca ili organizovanih grupa te da nema nameru niti da radi u korist građana niti da poštuje i primenjuje elementarne principe prava i zakona. Kao što je već primećeno i rečeno prethodnih dana, nije pitanje da li će se ovako nešto ponovo desiti već je samo pitanje kada i još koliko puta.

mm

Press služba

1 Comments

  1. Filip
    07.09.2016 at 18:40
    Reply

    Pamtim dobro period vladavine Milosevica, i mogu slobodno reci da je u to vreme sudstvo bilo daleko efikasnije nego sada, pa se pitam Å¡ta se u medjuvremenu desilo, a imamo toliko dobrih sudova.

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close