Stari grad: Životna sredina poslednja rupa na svirali

Stari grad: Životna sredina poslednja rupa na svirali

- Od dolaska SNS na vlast, Beograd je sve prljaviji i zapušteniji, a mi na Starom gradu smo gradskim komunalnim službama poslednja rupa na svirali po tom pitanju - rekla je Ivona Stojanović, predsednica OO Nove stranke Stari grad i članica Saveta za zaštitu životne sredine opštine Stari grad.

Tako je i danas na Međunarodni dan zaštite životne sredine i zato smo zamolili komšije da zasuču rukave i da zajedno bar nešto uradimo za sebe, kad već Grad neće za nas, i zajedničkim snagama smo očistili novi dečiji parkić ispred zgrade u Mike Alasa 20, gde se već danima ne može proći od đubreta.

- Mesecima upozoravamo da se đubre sa naše opštine ne odnosi redovno, da su podzemni kontejneri u raspadnutom stanju, da je priobalje potencijalno leglo zaraze i da je higijena u glavnoj gradskoj opštini ispod svakog nivoa. Prijavljujemo Beokomu, obaveštavamo Komunalnu policiju i nikom ništa. Kao da namerno puštaju da se davimo u smeću - istakla je Stojanović.

Kapacitet JKP Čistoća i Zelenilo Beograd, koji na terenu treba da održavaju higijenu u gradu, nije dovoljan da se održava čistoća i uređenost grada. U ova dva preduzeća  broj  zaposlenih u administraciji nekoliko puta premašuje broj ljudi na terenu, što rezultira opštim higijenskim haosom.

- Duško Radović je lepo rekao: U ovom gradu nema mesta i za nas i za đubre. Neko će uskoro postati suvišan! Da ne bismo mi kao građani postali suvišni, moramo samo da se izborimo za ono što smo već platili da za nas rade komunalna preduzeća. U centru grada je svaka travka, svaki list važan. Zelene površine ne smeju da budu leglo zaraze, jer su to jedina mesta na kojima mogu da se igraju naša deca - zaključila je Stojanović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close