Starijim sugrađanima za vikend omogućiti odlazak u kupovinu u popodnevnim časovima

Starijim sugrađanima za vikend omogućiti odlazak u kupovinu u popodnevnim časovima

Nakon jučerašnje odluke Vlade Srbije da predstojećeg vikenda uvede potpunu zabranu kretanja svima, od 13h u subotu do 05h u ponedeljak, postavlja se pitanje vremena za nabavku namirnica predodređenog za sugrađane starije od 65 godina.

Kako je njima do sada u potpunosti bio zabranjen svaki kontakt sa spoljnim svetom, izuzev odlaska u nabavku nedeljom od 03h do 08h, Nova stranka poziva nadležne da razmotre ovu odluku i za vikend im dozvole izlazak do prodavnice ili apoteke nedeljom u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima. Kako u to doba svakako nikoga od drugih sugrađana neće biti na ulici, zbog zabrane kretanja, mogućnost rizika od zaraze je i dalje na minimumu, te nema potrebe ljude starije dobi, kojima su san i odmor preko potrebni, primoravati da se za odlazak u kupovinu spremaju u pola noći, što je u krajnjoj suprotnosti sa bioritmom svake prosečne osobe.

Takođe smatramo da bi im izlazak iz kuće, u ova teška vremena, bio i nešto prijatniji ukoliko bi bio po dnevnom svetlu, uz napomenu da strogo poštuju propisane mere međusobne udaljenosti i nošenja zaštitnih maski i rukavica, pre svega zbog svog, pa potom i zdravlja svih oko sebe.

NOVA još jednom apeluje na sve građane Srbije da, pored aplauza uveče , podršku zdravstvenim radnicima pre svega pruže strogom disciplinom i zaštitom i sebe i drugih, kako bismo iz ovih izazovnih vremena što pre svi zajedno izašli kao pobednici. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close