Stefanović laže: Siledžija iz Pećinaca NIJE identifikovan!

Stefanović laže: Siledžija iz Pećinaca NIJE identifikovan!

Tvrdnja ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je uhapšen jedan od razbojnika koji su izvršili upad u kuću predsednice OO Nove iz Pećinaca Jelene Grujić Ristić, i to na osnovu identifikacije njenog supruga, predstavlja gnusnu neistinu i pokušaj lažiranja istrage.

Naime, Stefanović u svom saopštenju navodi: „Osumnjičeni je prepoznat i od strane supruga predsednice odbora Nove stranke. Važno je reći da ova provala ni na koji način nije politički motivisana, već se dovodi u vezu sa više razbojničkih pljački u prethodnom periodu za koje se sumnjiči upravo N. A.“

Stefanović očigledno bezočno laže, jer jedina je istina da Dejan Ristić, suprug Jelene Grujić Ristić, NIJE identifikovao nijednog od siledžija koji su im naoružani upali u dom. Naime, juče je Ristić pozvan u policijsku stanicu radi postupka identifikacije, gde su mu pokazane fotografije osmorice muškaraca, kao potencijalno osumnjičenih. Samo za jedno lice je naveo da donekle liči na jednog od razbojnika, ali da nikako ne može da tvrdi da to jeste on. Dakle, osumnjičeni nije prepoznat, kao što tvrdi ministar. Zaprepašćeni ovakvom izjavom Stefanovića, Jelena i Dejan su momentalno kontaktirali sa načelnikom pećinačke policije, koji im je na to odgovorio da „ne zna o čemu se radi“.

Još jednom je Stefanović pokazao da ne poseduje nikakve kompetencije za rukovođenje dodeljenim mu resorom, jer istragu proglašava zaključenom uprkos nemanju ili – još gore – izmišljanju dokaza. Jasno nam je da po svaku cenu nastoji da ubedi javnost da upad u dom predsednice OO Nove stranke Pećinci nije politički motivisan pokušaj zastrašivanja, već provala radi krađe, iako iz kuće nije ništa izneto. No, sramota je da u svoje prljavo poigravanje lažima uvlači poštene policajce i grubo ih zloupotrebljava. Zbog toga zahtevamo njegovu hitnu smenu.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori