Stefanovićeva tužba pritisak na medije i sud

Stefanovićeva tužba pritisak na medije i sud

Prisustvo gradskih zvaničnika i brojnih pristalica Srpske napredne stranke (SNS) ispred zgrade Višeg suda u Beogradu, dok se odvijalo ročište po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN, nesumnjivo predstavlja pokušaj pritiska na rad sudskog veća, ocenila je Vesna Rakić-Vodinelić, profesorka prava i predsednica Saveta Nove stranke, za Danas.

- Da li će pritisak na sud delovati videćemo kada se donese presuda - ističe Rakić-Vodinelić.

Prema njenim rečima, ukoliko se posmatraju brojne presude Evropskog suda za ljudska prava, koje su ustanovile da političari moraju da budu podložniji kritikama od običnih građana, teško je očekivati da ministar Stefanović dobije tužbu.

- Izabrani funkcioneri imaju mnogo više moći od običnih građana i samim tim su i podložniji kritikama u većoj meri, bez obzira na to koliko je neko uvređen - kaže Rakić Vodinelić.

Podsetimo, u utorak 29. novembra u Višem sudu u Beogradu održano je ročište povodom tužbe ministra Nebojše Stefanovića protiv nedeljnika NIN zbog teksta pod naslovom "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale". Ispred suda se pojavio veliki broj pristalica SNS i gradski funkcioneri, među kojima je bio i Goran Vesić.

 

Izvor: Danas

mm

Press služba

Leave a Reply

Close