Strategija za Vračar rezultat višestranog dogovora

Strategija za Vračar rezultat višestranog dogovora

Izjava predsednika Opštinskog odbora Nove stranke Vračar dr Predraga Miletića.

 

Povodom Strategije o zajedničkom upravljanju opštinom Vračar, koju su juče potpisali predstavnici koalicije Vračar slobodno i pokreta Dosta je bilo, dužnost nam je da saopštimo sledeće kako bismo zaustavili jednostrana tumačenja, a time i zbunjivanje javnosti koje je uzelo maha.

  • Predstavnici pokreta DJB pregovarali su i potpisali Strategiju sa predstavnicima koalicije Vračar slobodno, a ne sa Demokratskom strankom kako se u nekim sredstvima informisanja navodi. Koalicija Vračar slobodno je oko iste ideje okupila šest političkih subjekata. Predvodi je i najbrojnija jeste DS, ali ne i jedina. Nepotpunim izveštavanjem u javnosti se relativizuje učešće ostalih političkih faktora u opštini Vračar.
  • Svi mi smo se u predizbornom periodu dogovorili oko zajedničke vrednosne platforme „Vračar 2020“. U ovaj dokument su uneti principi kojima bismo se rukovodili ukoliko bismo samostalno upravljali opštinom. Dokument su prihvatili svi participijenti koalicije Vračar slobodno, stavljanjem svog potpisa na koalicioni dogovor.
  • Platforma „Vračar 2020“ je bila i osnov dogovora između pokreta DJB i Vračar slobodno. Strategija upravljanja opštinom Vračar je zapravo dokument koji predstavlja platformu „2020“ dopunjenu sugestijama pokreta DJB sa Vračara.

Imajući u vidu navedeno, smatramo da je nekorektno pripisivanje zasluge za promenu kursa rukovođenja opštinom Vračar bilo kojoj strani. Ovaj dogovor predstavlja podršku kontinuitetu politike koja se vodi u opštini Vračar od 2007. godine, a kojoj su i građani Vračara dali podršku od 31 odsto na lokalnim izborima. Saglasni smo da je ovaj dogovor između dve strane, koji treba da predstavlja skupštinsku većinu od 24 odbornika u GO Vračar, poboljšana verzija platforme „2020“. Nepotrebno je, čak i kontraproduktivno, da bilo ko sebi pripisuje epohalne zasluge za promenu politike upravljanja GO Vračar ili da bilo ko „preuzima odgovornost“ za vođenje naše opštine. Odgovornost je zajednička, odgovornost je na skupštinskoj većini, a ne na jednoj političkoj stranci ili pokretu.

 

Dr Predrag Miletić

predsednik OO Nove stranke Vračar

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Ana Srbinović
    24.06.2016 at 23:55
    Reply

    Gospodine Miletiću, tražim da mi odgovorite kako ste se to vi dogovorili sa koalicionim partnerima na Vračaru za platformu “Vračar 2020.” koju pominjete, kad je danas odlaskom dva poslanika iz grupacije Vračar slobodno propao pokušaj da ova koalicija i DJB formiraju vlast u ovoj opštini. Ipak, dakle, nešto nije bilo u redu s tim dogovorima, ili je pak napravljen loš potez što su u koaliciju primljeni kandidati LDP-a i Levice? Posle ovog vašeg članka i današnjeg ishoda konsititutivne sednice na Vračaru, mislim da ste dužni da napišete još jedan članak. Ja ne znam za vas, ali ja sam za LDP mogla unapred da vam kažem da je ovako nešto moguće. Mislim da svi dugujemo jedno veliko izvinjenje glasačima za naše pogrešne izbore.

Leave a Reply

Close