Subvencije domaćim poljoprivrednicima, a ne stranim privrednicima

Subvencije domaćim poljoprivrednicima, a ne stranim privrednicima

Vesna Rakić - Vodinelić i Dragan Šutanovac, prva na listi i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Nove i Demokratske stranke, razgovarali su danas sa poljoprivrednicima u opštini Grocka i predstavili rešenja za razvoj agrara u Beogradu.

„Mi imamo plan kako da vratimo subvencije poljoprivrednicima, da se u Srbiji usvaja petogodišnji agrarni budžet, kao što imamo plan i za formiranje fonda za razvoj agrara koji će omogućavati poljoprivrednicima beskamatne kredite koji će na taj način moći da imaju jeftiniju, bolju, kvalitetniju proizvodnju i da na kraju dana više i zarade," izjavio je Šutanovac.

Lider DS naglasio je da veliki broj Beograđana živi upravo u prigradskim opštinama i bavi se poljoprivredom, a da je ova vlast učinila sve da im oteža život time što je smanjila subvencije po hektaru sa 12.000 na 4.000 dinara.

Vesna Rakić-Vodinelić ocenila je da su ogromni porezi na poljoprivredno zemljište dodatni teret svim Beograđanima koji obrađuju zemlju.

„Odlučni smo u nameri da neopravdano visoke poreze snizimo i poljoprivrednicima omogućimo da žive od svog rada. Takođe, opredeljujemo se za subvencije našim poljoprivrednicima, a ne za subvencije stranim privrednicima", poručila je Rakić-Vodinelić.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close