Sve više najava i sve više ničega

Sve više najava i sve više ničega

Vrata Muzeja savremene umetnosti su jos uvek zatvorena! Pitamo zašto! Da li zaista ministri kulture ne znaju sta muzeji znače i predstavljaju za ovo društvo? Ako je kultura ogledalo društva, kakva je onda Srbija?

Danas je 20. oktobar 2016. godine, podsećamo da je bivši ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac u februaru 2015. godine najavio da će 20. oktobra te iste godine Muzej biti otvoren (na pedesetogodišnjicu postojanja muzeja).

U međuvremenu promenio se ministar i naravno opet je došlo do još jedne najave. Novi ministar kulture Vladan Vukosavljević najavio je da će Muzej savremene umetnosti biti otvoren 20. oktobra 2017. godine.

Ponovo nova najava?! Šta nam to govori? Da država nema sistem i da svaki novi ministar samo najavljuje, a da niko nije sposoban da to i realizuje.

Budžet za kulturu je najmanji u celoj Evropi, i pored svega sve je više najava i sve više ničega!

Sve što smo dobili od ove vlasti je  izložba „Necenzurisane laži“ i slike svadbe nastale u prostorijama Etnografskog muzeja.

Forum mladih Nove je i prošle godine ukazao na ovaj problem. Naši aktivisti otišli su na svečano otvaranje muzeja, ali osim skela, korova i đubreta nisu zatekli ništa što bi moglo da podseća na umetnost. Takvo stanje jedne od najznačajnijih kulturnih institucija u Srbiji pokazuje odnos SNS–ovaca prema kulturi, tj. nečemu do čega nisu došli u sklopu svoje radikalne metamorfoze. Želimo da im damo do znanja da u našoj zemlji postoje i mladi koji se ne zadovoljavaju isključivo koncertima pevačice koja je, osim njihovoj omladini, odranije poznata i policiji.

Forum mladih Nove stranke interesuje odgovornost pre svega prema novcu građana Srbije i kulturi koje je sve manje u našem društvu. Novi rok je određen, a i novi tender, radovi su počeli i zato se nadamo da će novi rok koji je postavljen za 20. oktobar 2017. godine biti ispoštovan. Mi ćemo kao i do sada pratiti da li se sve ovo poštuje i naravno da ćemo za tačno godinu dana biti ispred Muzeja savremene umetnosti.

Forum mladih NOVE

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close