Svi na protest u Beogradu, neka nas prebroje ponovo!

Svi na protest u Beogradu, neka nas prebroje ponovo!

U trenucima kada se okovi apsolutizma sve snažnije stežu oko svake institucije, medija, pa i pojedinca, naša je građanska dužnost da aktivno učestvujemo u promenama koje neminovno moraju doći i zaustavimo dalje propadanje svoje države.

Ta energija, kojom smo se još 90-tih borili za demokratiju, slobodu i bolju budućnost, pre svega generacija koje dolaze, ponovo je tu. Na ulicama Beograda su protekle tri subote bile desetine hiljada pristojnog sveta koji ne može i neće dozvoliti da mu uguše elementarna ljudska prava, slobodu govora i mišljenja i iznad svega - dostojanstvo. Nova stranka jasno je postavila zahteve protesta, koji će i danas biti održan na istom mestu u isto vreme:

- smena ministra policije, ministarke pravde i republičke javne tužiteljke, jer su direktno odgovorni što je naša zemlja pretvorena u poprište kriminala

- smena gradonačelnika i zamenika gradonačelnika Beograda zbog katastrofalnog načina vođenja glavnog grada koji sve manje liči na jednu ozbiljnu evropsku prestonicu 21. veka, a sve više na paradu kiča i megalomanskih projekata koji se finansiraju iz naših džepova

- oslobađanje medija okova autokratije i vreme za opoziciju na javnom servisu koji plaćaju svi građani Srbije

- ispitivanje veze kriminala i vrha države, kao i fer i slobodni izbori koji su preduslov za ravnopravnu demokratsku borbu u kojoj ćemo uskoro i pobediti.

Zato pozivamo sve svoje članove i simpatizere da danas u 18h časova budu na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i jasno pokažu da ovako dalje neće moći. Promene su počele i više ih niko ne može zaustaviti. Pa neka nas prebroje ponovo! Do pobede!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close