Talas naprednjačkog nasilja nastavljen nasrtajem na odbornika u Knjaževcu

Talas naprednjačkog nasilja nastavljen nasrtajem na odbornika u Knjaževcu

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac najoštrije osuđuje sinoćnji brutalni napad na Dalibora Stanojevića, jednog od ogranizatora protesta "1 od 5 miliona" i odbornika Demokratske stranke u Knjaževcu. 

Naime, talas nasilja koji je odavno zakucao na vrata domova širom Srbije, nastavio se još jednim brutalnim nasrtajem i to predsednika opštine, iz redova Srpske napredne stranke, i još dvojice njegovih telohranitelja. Ovim je kontinuirano obračunavanje sa neistomišljenicima ili svakim ko se usudi da kaže nešto što ne ide u korist samozvanom predsedniku države Aleksandru Vučiću, ponovo podignuto na nivo fizičkuh napada, što je nedopustivo u jednoj evropskoj  državi 21. veka, koja bi po svojoj prirodi trebalo da teži evropskih vrednostima i tekovinama EU.
 
Koren sveg nasilja nalazi se upravo u hušačkoj retorici samog Vučića koji više ne bira ni reči ni načine da se razračuna sa opozicijom, dok njegovi lokalni moćnici uzor i podsticaj nalaze baš u državnom vrhu.
 
Funkcioneri i aktivisti NOVE Knjaževac stoga će i danas biti na protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu, gde će se odbornik Stanojević i obratiti okupljenima, dok ćemo i svakog narednog dana još snažnije i odlučnije nastaviti sa borbom protiv aktuelnog režima, kako krvave košulje više nikada ne bi postale vest iz bilo kojeg grada u Srbiji. 

 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close