Targetiranje novinara slika retorike i delovanja vlasti 90-tih

Targetiranje novinara slika retorike i delovanja vlasti 90-tih

Nova stranka najstrože osuđuje najnovije napade na novinare i neistomišljenike, posebno Slobodana Georgieva i Radu Trajković, zahtevajući hitnu reakciju nadležnih organa, pre nego što kletve, uvrede i pretnje pređu na viši nivo nasilja.

Svedoci smo još jednog slučaja targetiranja svih koji nisu programirani da misle i govore kao onaj koji sebe naziva predsednikom države, Aleksandar Vučić, te prilepljivanja epiteta „stranih plaćenika i izdajnika“ koji zastrašujuće podsećaju na retoriku 90-tih, kada su on i njemu slični zavodili red u državi i pretili novinarima „osvetom kad-tad“.

Stoga NOVA poziva Vučića da barem jednom u životu, kolokvijalno rečeno, „bude muško“ i stane na put konstantnim ugrožavanjima bezbednosti građana Srbije, ali i sve međunarodne institucije da jasno sagledaju situaciju u našoj zemlji i osude neprekidno crtanje meta, posebno na čelima novinara koji moraju i treba da budu simbol i stožer slobode, istinitog i informisanja javnosti bez pritisaka.

Takođe smo spremni da ubuduće, ukoliko izvršioci, inspiratori i nalogodavci ovakvih činova ponovo ne budu pronađeni i sankcionisani, ponudimo i pružimo ugroženima i fizičku zaštitu, kako bi Srbija konačno postala sigurna, demokratska zemlja, na putu Evrope 21. veka, gde i pripada.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close