Tepić pita Zagorku Dolovac i Nebojšu Stefanovića

Tepić pita Zagorku Dolovac i Nebojšu Stefanovića

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac da li je i šta je uradila povodom inicijative za podnošenje predloga za zabranu rada organizacije Nacionalni srpski front, koji su ona i njen partijski kolega Zoran Živković podneli 5. decembra.  

Ona je, na današnjoj skupštinskoj sednici, navela da je ta organizacija "paravan" za delovanje Gorana Davidovića, zvanog Firer, koji je u bekstvu već 10 godina i njegovu zabranjenu organizaciju Nacionalni stroj.  

Marinika Tepić je kazala da ta organizacija širi versku i nacionalnu mržnju što je Ustavom zabranjeno i da organizuje skupove u službenim prostorijama Grada Beograda.  

Ona je pitala ministra policije Nebojšu Stefanovića da li je i šta inicirao povodom zabrane ulaska u Srbiju profašističkim ideolozima iz Velike Britanije kojima je u nekim evropskim zemljama zabranjen ulaz, a u Srbiju kad dođu čak borave i u Palati Srbija, u prostorijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju.  

Marinika Tepić je kazala da je Tomislav Lovreković koji je uhapšen, jer joj je pretio smrću, pušten i upitala dokle je stigla istraga u tom slučaju i da li je tokom istrage priveden bivši savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Miša Vacić, jer je on osoba koja je "intenzivno propagirala i objavljivala pretnje smrću koje je potpisivao Lovreković".  

Tekst: Beta

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori