Tepić: Policija da ispita funkcionere SNS povodom slučaja Stefana Cvetkovića?

Tepić: Policija da ispita funkcionere SNS povodom slučaja Stefana Cvetkovića?

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić upitala je zašto su ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i predsedniku države Aleksandru Vučiću, u slučaju novinara Stefana Cvetkovića, sumnjivi svi drugi osim članova njihove političke partije i članova Vlade koji pripadaju SNS ili ih je SNS predložila, s obzirom da je Cvetković imao javne kontakte sa njima.

Kako je navela, Cvetković, koji je, kako je prijavljeno, nestao u noći između 13. i 14. juna, a pronađen 15. juna, imao je javne kontakte i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, o čemu svedoče fotografije, te je legitimno pitanje da li je policija ovim povodom ispitala i njih.

„Pitam Stefanovića i Vučića, koji su zajedno držali konferenciju za novinare povodom slučaja Stefana Cvetkovića, odakle im podaci, inspiracija za sve aluzije i optužbe na račun „stranih faktora“, a nisu se pozabavili kontaktima Cvetkovića sa visokim funkcionerima Srpske napredne stranke. Neka odgovore i da li je policija ispitivala potpredsednika Izvršnog odbora SNS Branka Malovića i pančevačkog funkcionera Dejana Simeunovića Simketa, pošto su obojica tužila Cvetkovića za uvredu, te je u martu prošle godine i osuđen na kaznu od dve godine zatvora i dva miliona dinara. Napominjem da je Cvetković u drugostepenom postupku oslobođen“, rekla je Tepić i dodala da je sutkinja Stanka Simeunović, nakon oslobađajuće presude, bila harangovana na TV Pančevo po nalogu Malovića.

Tepić je dodala i da je, prema svedočanstvima Belocrkvana, nakon problema sa navedenim funkcionerima SNS, Cvetković naglo prestao da kritički izveštava o ovoj partiji, te da je i sam više puta posvedočio da je imao lične i telefonske kontakte sa Malovićem.

„Pitam i po kom je osnovu Policijska uprava Pančevo sinoć podnela krivičnu prijavu protiv Cvetkovića, po kojoj nadležnosti i mesnoj pripadnosti, budući da on nema nikakve veze sa Pančevom“, rekla je Tepić i takođe upitala po kom osnovu je smenjen Jožef Mlekov, načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Pančevo, o čemu Pančevci nemaju nikakvu informaciju.

Tepić je upitala i dokle se stiglo sa istragom povodom nestanka odbornika rumunske nacionalnosti Petra Mohana u opštini Alibunar, a što je prijavljeno pre više od deset dana:

"Nestanak je prijavio predsednik Opštine. Po mojim saznanjima, Mohan još uvek nije u svojoj kući, a nisam primetila da je ijedan helikopter angažovan, da je ijedna jedinica MUP angažovana u potrazi za njim... ili su eventualno otimači Mohana poznati?!"

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori